Το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς. Ξέρατε όμως ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποσμητικό;

Αν θέλετε να αντικαταστήσετε τα αποσμητικά του εμπορίου με ένα φυσικό προϊόν, το λάδι καρύδας είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Η δυσάρεστη μυρωδιά του σώματος προκαλείται από βακτήρια που τρέφονται με ιδρώτα. Λόγω της αντιβακτηριακής του ιδιότητας, το λάδι καρύδας αναστέλλει τη βακτηριακή υπερανάπτυξη. Επιπλέον, το λάδι καρύδας κρατά το δέρμα ενυδατωμένο. Αυτό το φυσικό αποσμητικό είναι ασφαλές ακόμα και για το ευαίσθητο δέρμα.

Ο απλούστερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας ως αποσμητικό είναι να το εφαρμόσετε απευθείας στις μασχάλες. Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού στερεοποιημένο λάδι καρύδας και απλώστε το ομοιόμορφα στην περιοχή. Η θερμότητα στις μασχάλες θα λιώσει το λάδι καρύδας. Για να αποφύγετε λεκέδες στα ρούχα σας, αφήστε το λάδι καρύδας να απορροφηθεί πλήρως από το δέρμα προτού ντυθείτε.

Λόγω του αρώματός του, το αιθέριο έλαιο λεβάντας προστίθεται στα σπιτικά αποσμητικά. Επιπλέον, η λεβάντα ανακουφίζει το δέρμα και μειώνει τον ερεθισμό. Είναι επίσης γνωστή για την αντιβακτηριακή της ιδιότητα.

Για την σπιτική συνταγή αποσμητικού, θα χρειαστείτε:

ένα φλιτζάνι λάδι καρύδας

30 γρ. βούτυρο καριτέ

15 γρ. κερί μέλισσας

μία κουταλιά σούπας βιταμίνη Ε

40 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Πώς θα το φτιάξετε:

Λιώστε και αναμείξτε το κερί μέλισσας, το βούτυρο καριτέ και το λάδι καρύδας σε ένα κατσαρολάκι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο βιταμίνης Ε και λεβάντας και ανακατέψτε καλά. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα του μείγματος στις μασχάλες.

vita.gr


Πηγή