14ο Συνέδριο ΝΔ – Κικίλιας: Σεβασμό, φροντίδα, υγιείς σχέσεις εργασίας στους ανθρώπους του τουρισμού

«Λαϊκό κόμμα και λαϊκή παράταξη σημαίνει να υπηρετούμε τους πολλούς, να σεβόμαστε τους πολλούς, να αγαπάμε τους πολλούς, να ματώνουμε για τους πολλούς, να μη ξεχνάμε τους πολλούς. Ο συγχωρεμένος ο Άγγελος Μπρατάκος, αν ήταν εδώ, θα ήταν πολύ υπερήφανος για όλα αυτά τα χρόνια, για αυτή την πορεία της Νέας Δημοκρατίας στα δύσκολα, στις μάχες, στις πίκρες. Έχουμε στεναχωρήσει κιόλας τον κόσμο, τον έχουμε πληγώσει. Κι όμως, ο κόσμος είναι εδώ, μας αγαπάει και είναι η ψυχή της παράταξης», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλας ανεβαίνοντας στο βήμα του συνεδρίου της ΝΔ.

«Από ανοιχτές διαδικασίες εκλέχθηκε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ένας νέος, μοντέρνος πολιτικός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και από εκεί που φαινόταν ότι θα δυσκολευτούμε, πήραμε καθαρές νίκες και μάλιστα τη μία πίσω από την άλλη. Ενώ το περιβάλλον ήταν πάρα πολύ δύσκολο, αυτά τα οποία είπαμε προεκλογικά, τα κάναμε. Και τη φορολογία μειώσαμε και τον κόσμο στηρίξαμε και λάθη μπορεί να γίνονται πολλά. Χωρίς καμία αμφιβολία, πάντα αυτός που κυβερνά, προσπαθεί, ματώνει, ιδρώνει, αγωνίζεται, κάνει και λάθη», υπογράμμισε.

Και συνέχισε ο κ. Κικίλιας: «Αλλά θέλω να μου πείτε, σας παρακαλώ πολύ. Όταν προέκυψε αυτή η παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας- και έλεγαν ότι θα γίνουμε Ιταλία, θα γίνουμε Μπέργκαμο, ότι θα καταρρεύσουμε, ότι δεν θα μείνει τίποτα όρθιο τίποτα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας- εάν η γενική αντίληψη δεν ήταν ότι αυτοί οι οποίοι εργάζονται και παλεύουν στο ΕΣΥ αξίζουν την αγάπη μας, το σεβασμό μας και τη φροντίδα μας, ότι αυτή η χώρα μπορεί να αντεπεξέλθει και να πείσει από τον πρώτο- τον πρωθυπουργό της- μέχρι τον τελευταίο- έναν τραυματιοφορέα ή μία καθαρίστρια, ή μία τραπεζοκόμο- ότι αξίζει να τη σέβονται, ότι αξίζει να την τιμούν και ότι αξίζει να rebrandαριστεί στο εξωτερικό ως φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.


Πηγή