2021-2024: Ένα βρέφος χάνει κάθε χρόνο τη ζωή του – Άλυτο το μυστήριο με τα 5 νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα


Η 24χρονη μητέρα που έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων και η ίδια έχει χάσει τα δύο παιδιά της υποστηρίζει πως είναι ανοικτή σε έρευνα και δεν έχει κανέναν φόβο.

Ίδια η διάγνωση για τους θανάτους των 3 από τα 5 βρέφη

Καθώς τα νέα στοιχεία φαίνεται να δείχνουν πως στα τρία από τα πέντε παιδιά, όπως αποκάλυψε το LIVE NEWS και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, καταγράφεται ως διάγνωση η διάμεση πνευμονίτιδα, ενώ για τον μικρό Παναγιώτη που πέθανε τον Αύγουστο η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

1ο παιδί, 18 μηνών, «έφυγε» στις 6/02/2014 με αιτία την πνευμονίτιδα,

2ο παιδί, 6 μηνών, «έφυγε» στις  4/2/2021 με αιτία την πνευμονίτιδα,

3ο παιδί, 29 ημερών, «έφυγε» στις 19/06/2022 με αιτία την πνευμονίτιδα,

4ο παιδί, 2 μηνών, «έφυγε» στις 17/10/2023 από ανακοπή καρδιάς,

5ο παιδί, 15 μηνών, «έφυγε» στις 5/08/2024 από παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Πνευμονολογίας, Κωνσταντίνο Δούρο, η διάμεση πνευμονίτιδα δεν χαρακτηρίζεται ως αιτία θανάτου αλλά μια περιγραφή που κάνουν ιατροδικαστές για όσα εντοπίζουν στο μικροσκόπιο.

«Οτιδήποτε γενικώς θα μπορούσε να προκαλέσει ασφυξία  θα μπορούσε να προκαλέσει κι αυτό το πράγμα».

Οι εμπειρογνώμονες τονίζουν πως οι ιατροδικαστικές εκθέσεις παρουσιάζουν μόνο τα ευρήματα και όχι τα αίτια θανάτου των 5 βρεφών.

Και ενώ η χώρα έχει παγώσει μπροστά στη συγκεκριμένη υπόθεση, οι εξετάσεις του 5ου παιδιού, του 15μηνών Παναγιώτη, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη λόγω έλλειψης παθολογοανατόμων.

Τι αναφέρουν οι Αρχές

Για το «θρίλερ» που καταγράφεται σε Αχαΐα και Ηλεία, με τους μυστηριώδεις θανάτους δεν έχει καταγραφεί από την αστυνομία επίσημα η παρουσία της 24χρονης στους δύο από τους πέντε.

Μάλιστα, οι δικογραφίες έχουν διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο όποιος έχει διατάξει  έρευνα σε πταισματοδίκη, όχι όμως και στις Αστυνομικές Αρχές.

«Προανακριτικά στη δική μας έρευνα η παρουσία της συγκεκριμένης γυναίκας και το αναφέρω επειδή ίδια εμφανίζεται στα μέσα και δίνει επώνυμα συνεντεύξεις προανακριτικά προκύπτει μόνο στα δικά τους παιδιά και στο τελευταίο παιδί του Αυγούστου όχι στα άλλα δύο παιδιά στις προηγούμενες περιπτώσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες οι έρευνες για την ανατριχιαστική υπόθεση συνεχίζονται.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ανέφερε σχετικά με την διάμεση πνευμονίτιδα ότι είναι μία φθορά του πνεύμονα, που μπορεί να ξεκινήσει και από μία λοίμωξη του αναπνευστικού αν ένα παιδί δεν λάβει αντιβιοτικά. Πρόσθεσε επίσης ο αστυνομικός συντάκτης ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αναφορά σε εξωτερικό αίτιο που να συνδέεται με την διάμεση πνευμονίτιδα.



Πηγή