4 τρόποι για να ξεφύγεις από τις αρνητικές σκέψεις


Οι αρνητικές σκέψεις είναι το μοναδικό πράγμα που σε κρατάει πίσω. Πολλοί άνθρωποι επιτρέπουν στον εαυτό τους να εγκλωβιστεί από το φόβο και το άγχος τους. αρνητική σκέψη σε καθηλώνει σε μια ζωή που είναι μέτρια. Αλλά πώς ξεφεύγεις από αυτό;

Διάβασε παρακάτω 4 τρόπους για να ξεφύγεις από τις αρνητικές σκέψεις.

  • Αναγνώρισε τις αρνητικές σκέψεις

Καθώς παρατηρείς τις σκέψεις σου, προσπάθησε να εντοπίσεις και να δώσεις βάση στην αρνητικότητα. Για παράδειγμα, αν έχεις την τάση να βλέπεις τον εαυτό σου ως απόλυτη επιτυχία ή αποτυχία σε κάθε κατάσταση, τότε επένδυσε σε μια «ασπρόμαυρη» σκέψη. Τώρα που παρατήρησες τις σκέψεις σου, μπορείς να τις αναγνωρίσεις ως μη χρήσιμες. Υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι πρόκειται απλώς για σκέψεις, όχι για γεγονότα.

  • Απόφυγε τρόπους που απομακρύνουν τις σκέψεις

Το να θέλεις να σταματήσεις να σκέφτεσαι ορισμένα πράγματα, είναι το αντίθετο της ενσυνειδητότητας. Είναι η πράξη του να είσαι σε επιφυλακή για αρνητικές σκέψεις και να επιμένεις να τις εξαλείψεις. Το πρόβλημα εδώ, είναι ότι όσο περισσότερο προσπαθείς να σταματήσεις τις αρνητικές σκέψεις, τόσο περισσότερο θα βγαίνουν στην επιφάνεια. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η αναπήδηση των σκέψεων που λαμβάνει χώρα μετά την προσπάθεια να σταματήσεις τις αρνητικές σκέψεις είναι πολύ πιο επιζήμια.

  • Χρησιμοποίησε ένα ημερολόγιο για να παρακολουθείς την αρνητικότητα

Τα ημερολόγια είναι κάτι σαν αρχεία σκέψεων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέρος οποιασδήποτε διαδικασίας για την αλλαγή της αρνητικής σκέψης. Γράφοντας σε ένα ημερολόγιο όσα σκέφτεσαι, θα καταφέρεις να εντοπίσεις τα αρνητικά στυλ σκέψης και να κατανοήσεις καλύτερα πώς οι σκέψεις σου (όχι οι καταστάσεις) σου προκαλούν τις συναισθηματικές αντιδράσεις.

  • Εξασκήσου στην αντιμετώπιση της κριτικής

Δεδομένου ότι είναι πιθανό κάποιες φορές οι άνθρωποι να είναι πράγματι επικριτικοί απέναντί σου, είναι σημαντικό να μπορείς να αντιμετωπίσεις την απόρριψη και την κριτική. Αυτή η διαδικασία διεξάγεται συνήθως στη θεραπεία με μια προσποιητή συζήτηση μεταξύ ανάμεσα σε εσένα και τον ψυχολόγο/ψυχοθεραπευτή για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων σου όσον αφορά στη διεκδικητικότητα και την ανάπτυξη υγιών αντιδράσεων στην κριτική.

govastileto.gr



Πηγή