Αχτσιόγλου – Φάμελλος: Η κυβέρνηση διατηρεί τη ληστρική ρήτρα Μητσοτάκη

«Ξεκάθαρη ομολογία ότι επί εννέα μήνες τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υφίστανται μία ακραία λεηλασία του εισοδήματός τους με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης» χαρακτηρίζουν η Έφη Αχτσιόγλου κι ο Σωκράτης Φάμελλος το χθεσινό (Πέμπτη) διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις σημερινές δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών κι Ενέργειας.

Η τομεάρχης Οικονομικών κι ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζουν πως εκτός από την κυνική αυτή ομολογία, τα όσα ανακοινώθηκαν αποτελούν συνέχιση της πολιτικής η οποία στηρίζει κι επιδοτεί την αισχροκέρδεια των εταιρειών παραγωγής ενέργειας, τροφοδοτώντας τα υπερκέρδη τους από την τσέπη των πολιτών, τον κρατικό προϋπολογισμό και τους πόρους του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης.

«Η αναδρομική αποζημίωση των οικιακών καταναλωτών για το διάστημα Δεκεμβρίου- Μαΐου, που με στόμφο κι “όριο τα 600 ευρώ” ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αποδεικνύεται μία επικοινωνιακή “φούσκα”, καθώς για 4,2 εκατ. καταναλωτές διατίθενται 280.000.000, δηλαδή μεσοσταθμικά 66,6 ευρώ για όλο το εξάμηνο. Παράλληλα, για τους επόμενους δύο μήνες οι καταναλωτές θα εξακολουθούν να παθαίνουν ηλεκτροσόκ από τους λογαριασμούς και η κυβέρνηση θα επιδοτεί την αισχροκέρδεια, όπως κάνει από τον Σεπτέμβριο του 2021. Επιβεβαιώθηκε, εξάλλου, περίτρανα η ψευδής δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ότι θα υπήρχε κάλυψη του 80% των αυξήσεων», επισημαίνουν η βουλεύτρια Επικρατείας κι ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Πηγή