Αγρίνιο: Οι κινήσεις του 30χρονου δράστη δείχνουν προμελετημένο έγκλημα – Θρήνος στην κηδεία της 43χρονης


Ο πόνος ανείπωτος για τη Δώρα που βρήκε τραγικό θάνατο από το χέρι του 30χρονου πρώην συντρόφου της, που έστρεψε το όπλο πάνω της και πυροβόλησε εξ επαφής.

Τραγική φιγούρα ο σύντροφός της, ο οποίος επρόκειτο να αρραβωνιαστεί με τη Δώρα. Η Δώρα ήταν το 12ο θύμα στη μακρά μαύρη λίστα των θυμάτων της έμφυλης βίας του 2024. Αυτό που ζητούν όλοι τώρα είναι Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα χθες με το τελευταίο αποχαιρετισμό στην Δώρα, για λόγους ασφαλείας γίνεται και η μεταγωγή του 30χρονου δράστη  στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

Τι συνέβη

Ο 30χρονος είχε δώσει ραντεβού με την 43χρονη, και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να μπήκε στη θέση του συνοδηγου, καθώς το θύμα δεν δεχόταν να επιστρέψει και να συνεχίσουν την σχέση τους, και εκείνος, στην συνέχεια, έβγαλε το περίστροφο και την πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα.

Το Σάββατο θα περάσει από το γραφείο των εισαγγελέα και ανακριτή Αγρινίου.

Ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στο κελί του, ο 30χρονος έχει ξεκινήσει να λέει ότι παθαίνει κρίσεις πανικού και θέλει να πάει στο νοσοκομείο. Ο 30χρονος φέρεται να είπε στην μητέρα του “Σκότωσα την Δώρα” ενώ στην φυλακή είπε “αφήστε με να την πάρω τηλέφωονο”.

«Έλεγε βλακείες»

Αναφερόμενος στο θέμα, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, λέει:

«Υπάρχει αυτή η ανομία ότι μπορούμε εύκολα να βρούμε όπλο στην Ελλάδα. (…) Αυτός ο άνθρωπος, ήρθε, έψαξε, ενημερώθηκε, αγόρασε όπλο για αυτόν τον σκοπό. Γύρισε στο Αγρίνιο, το προσχεδίασε, τη συνάντησε και όταν βρέθηκαν την εκτέλεσε με τρεις σφαίρες».

«Ό,τι λέει δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψιν. Έλεγε βλακείες ότι ‘πάρτε την τηλέφωνο, θέλω να της μιλήσω’. (…) Δεν ξέρουμε ακριβώς πώς έγινε, πώς πήγε εκεί, γιατί πήγε, πώς βρέθηκε αυτός εκεί, αν την παρακολουθούσε. Ήταν άσχετο το σημείο. Αυτό που ξέρω είναι ότι την πυροβόλησε μάλλον μέσα στο αυτοκίνητο γιατί όλοι οι πυροβολισμοί δεν ήταν μπροστά στην κοιλιά, ήταν δεξιά», συμπληρώνει.

«Κορόιδευε τον κόσμο και υπάρχει και κενό της Αστυνομίας εκεί πέρα που δεν έχει ειπωθεί, διότι ήταν τρία ξωκλήσια και ήταν το πιο πιθανό σημείο να είχε καταλύσει το βράδυ και δεν τα ψάξανε».

Όσο για τους περιοριστικούς όρους που είχαν επιβληθεί στον δράστη;

«Στην Ελλάδα τα περιοριστικά μέτρα είναι μούφα, ένα ψέμα».

Από την πλευρά της η Χρύσα Καλτσώνη, κοινωνική εγκληματολόγος, επισημαίνει:

«Το προφίλ των δραστών που πράττουν τέτοιου είδους εγκλήματα χωρίζονται σε 4 κατηγορίες. Το νούμερο ένα είναι ναρκισσιστική διαταραχή. (…) Μια προσωπικότητα ποτέ δεν θα δείξει τον εαυτό του σε όλες τις πτυχές του. Μέσα στην οικογένεια μπορεί να είναι ένας πολύ σεβαστός άνθρωπος αλλά το θέμα είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις. (…) Στις μορφές βίας όλα ξεκινούν από μια μορφή πολύ συγκεκριμένη: την αμέλεια και την παραμέληση».

«Χρειάζονται διασυνδέσεις»

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Συνδρεβέλης, τονίζει:

«Δεν πηγαίνει κάποιος στην Ομόνοια και πάρα πολύ εύκολα θα μπορέσει να προμηθευτεί κάποιο όπλο, χρειάζονται κάποιες διασυνδέσεις. Η έρευνα που θα γίνει από την Αστυνομία θα πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο προμηθεύτηκε το όπλο αυτό. Δεν είναι καθόλου απλό».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Από πλευράς Αστυνομίας, για το συγκεκριμένο ζήτημα, από το πρώτο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας, της απειλής με κουζινομάχαιρο που έγινε τον Σεπτέμβριο, οι συνάδελφοι τήρησαν απόλυτα όλο το πρωτόκολλο. (…) Ζητήθηκε από τους αστυνομικούς και να χορηγήσουν Panic Button στη θανούσα αλλά και να μεταφερθεί σε δομή φιλοξενίας, που δεν το δέχτηκε».



Πηγή