Αμαλιάδα: Η αποκάλυψη – «βόμβα» για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
Η εκπομπή του Live News κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, αποκαλύπτει σήμερα τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων του μικρού Παναγιώτη.
Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις αυτές έγιναν στο παιδί, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας από την μητέρα του, Πόπη, την Ειρήνη Μουρτζούκου κι ένα τρίτο πρόσωπο.
Οι συγκεκριμένες αυτές εξετάσεις δείχνουν:
–Γαλακτική αφυδρογονάση LDH αποτέλεσμα: 365, με το ανώτατο όριο να είναι στα 85-227.
–CPK- CK αποτέλεσμα: 160, με το ανώτατο όριο να είναι στα 0-171.
–CK- MB αποτέλεσμα: 100, με το ανώτατο όριο να είναι στα 0-25.
Τα αποτελέσματα αυτά, μπορεί να υποδηλώνουν ηπατική και μυϊκή δυσλειτουργία, κυρίως στην καρδιά.
–Κάλιο αποτέλεσμα:10,70 , με το ανώτατο όριο να είναι στα 3,5-5,1.
–Σάκχαρο αποτέλεσμα: 212, με το ανώτατο όριο να είναι στα 74-106.
Η τιμή του σακχάρου ανεβαίνει όταν τρώμε και ξανά κατεβαίνει μετά από λίγη ώρα.
Σε κάθε περίπτωση, η μητέρα του αδικοχαμένου Παναγιωτάκη, υποστηρίζει πως ο γιος της ξύπνησε κανονικά και στις 10:30 το πρωί και ήπιε γάλα.
Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ» είχε πει ότι θεωρεί απίθανο να είναι σωστός αυτός ο χρόνος και εξήγησε το λόγο: «Εάν κάποιος άνθρωπος πιει γάλα στις 10 η ώρα, δεν υπάρχει περίπτωση 12 η ώρα να έχει περιεχόμενο γάλακτος στο στομάχι».
-Τροπονίνη αποτέλεσμα: 1871,9, με το ανώτατο όριο να είναι στα 0-60,4.
Η συγκεκριμένη τιμή της τροπονίνης υποδηλώνει πολυοργανική προσβολή.
Πώς εξηγούν στο Live News ειδικοί τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων
Ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος, διευθυντής Επειγόντων νοσοκομείου Αμαλιάδας μίλησε στο Live News εξηγώντας τι υποδεικνύουν οι υψηλοί δείκτες στις αιματολογικές εξετάσεις του μικρού Παναγιώτη και ειδικά η τιμή του σακχάρου.
«Όταν ένας άνθρωπος τρώει ο οργανισμός από τα Β-κύτταρα του παγκρέατος εκκρίνει ινσουλίνη, η οποία είναι μία ορμόνη που παράγεται με σκοπό να ρίξει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Θέλω να πω ότι ένας οργανισμός που θα πιει τώρα γάλα, που έχει φουλ ζάχαρη και λακτόζη εντός ενός χρονικού ορίου κι όχι μέγιστο των δύο ωρών, μπορεί και λιγότερο, θα πρέπει να μεταβολίσει αυτή τη ζάχαρη και να γυρίσουν οι τιμές στα φυσιολογικά επίπεδα. Άρα, για κάποιο λόγο ο οργανισμός του δεν μπόρεσε να μεταβολίσει την γλυκόζη».
«Για τους δείκτες του καλίου και του σακχάρου θα πρέπει η ιατροδικαστική υπηρεσία ή τεχνικοί σύμβουλοι να δώσουν απαντήσουν, γιατί έχουν τα επιστημονικά δεδομένα», τόνισε ο διευθυντής των Επειγόντων και συμπλήρωσε: «κι έμενα μου μεταφέρθηκε από την Πόπη ότι έφαγε το παιδί στις 10:30».
Ο ιατροδικαστής και διορισμένος από τον πατέρα του μικρού Παναγιωτάκη, τεχνικός σύμβουλος για την υπόθεση του βρέφους, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και στο Live News είπε σχετικά με τις εξετάσεις:
«Εγώ επειδή είμαι τεχνικός σύμβουλος του μπαμπά του Παναγιωτάκη, θέλω να σας πω ότι κάποιους ”άσσους” τους κρατάμε στο μανίκι μας. Η βοήθεια του κου Δημητρόπουλου (διευθυντής Επειγόντων νοσοκομείου Αμαλιάδας) νομίζω ότι θα κριθεί ως καθοριστική για τον προσδιορισμό του χρόνου θανάτου. Οι τιμές που επιδείξατε δηλώνουν μία σειρά γεγονότων. Για παράδειγμα η τιμή του καλίου (που είχε ο Παναγιώτης 10,70 με το ανώτατο όριο να είναι στα 3,5-5,1) είναι τελείως ασύμβατη με την ζωή».
Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής, από βιβλιογραφίες και έρευνες που έχουν γίνει προκύπτει ότι από την τιμή καλίου μπορεί να προσδιορίστει η ώρα ενός θανάτου.