Ανοίγει ο δρόμος για την απελευθέρωση των Ελλήνων ναυτικών και των δύο τάνκερ από το Ιράν

Ανοίγει ο δρόμος για την απελευθέρωση των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων και των 49 ναυτικών ομήρων που κρατούνται από τους «Φρουρούς της Επανάστασης», καθώς το Α’ Ποινικό Τμήμα Διακοπών του Αρείου Πάγου, με την υπ΄ αρίθμ. 1057/2022 απόφασή του απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της ναυτιλιακής εταιρείας Times Navigation συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη στην υπόθεση του δεξαμενόπλοιου Lana και του φορτίου των 104.134 μετρικών τόνων πετρελαίου που έχουν κατασχεθεί.

Οι αρεοπαγίτες έκριναν, ότι η ναυτιλιακή εταιρεία Times Navigation δεν έχει έννομο συμφέρον να παρέμβει στην επίμαχη υπόθεση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της αρεοπαγιτικής απόφασης, εφόσον η ναυτιλιακή εταιρεία Times Navigation «δεν συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στην πρωτόδικη δίκη», αλλά και επειδή «δεν επικαλείται οποιοδήποτε έννομη σχέση, δεν νομιμοποιείται ενεργητικά στην άσκηση της αίτησης αναίρεσης». Κατά συνέπεια, κατέληξαν ομόφωνα οι αρεοπαγίτες, η αίτηση αναίρεσης της ναυτιλιακής εταιρείας «πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη».


cnn.gr