Ανοίκειες ιαχές Ερντογάν: Με την πίστη μας ρίξαμε στη θάλασσα τους άπιστους

Με προκλητικές εκφράσεις κατά της Ελλάδας εμφανίστηκε και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη «φιέστα» που διοργάνωσε για τα 100 χρόνια από την έναρξη της επίθεσης των τουρκικών δυνάμεων κατά του Ελληνικού Στρατού στο Μικρασιατικό Μέτωπο

Στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο Κοτύαιον (Κιουτάχια) της δυτικής Τουρκίας, ο πρόεδρος Ερντογάν, αφού έκανε αναφορές στις πολεμικές επιχειρήσεις του 1922, ανέφερε ότι μετά τη μεγάλη επίθεση του τουρκικού στρατού «αυτό το έθνος με την πίστη στην καρδιά του έριξε τους άπιστους στη θάλασσα στη Σμύρνη».

«Το έθνος μας πέρασε τους δύο τελευταίους αιώνες με απώλειες και μετά στεκόταν και πάλι όρθιο. Κρατούσαμε πάντα ζωντανή την πίστη και την ελπίδα μας, την ώρα που αφήναμε στα σκονισμένα ράφια της Ιστορίας την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ένα κράτος έξι αιώνων με παγκόσμια εμβέλεια. Σήμερα βλέπω τον ίδιο συμβολισμό στην Κιουτάχια. Με αυτόν τον τρόπο ξεπεράσαμε κάθε καταστροφή και χαλάσαμε τις σκευωρίες. Όποιος κάνει υπομονή είναι νικητής» προσέθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με προφανείς τις αναφορές στο παρόν.


Πηγή