Αποκλειστικό: Νέα στοιχεία για τη Μονεμβασιά

Με κάθε λεπτομέρεια περιγράφουν οι αστυνομικοί όχι μόνο τον τρόπο που ο οδηγός του οχήματος παρέσυρε και άφησε αιμόφυρτους τους δυο άνδρες που επέβαιναν στη μηχανή στη Μονεμβασιά αλλά και πώς ο δράστης επέστρεψε στο σημείο της παράσυρση για να αποτελειώσει τα θύματα του.

Με μια συμπεριφορά αλλοπρόσαλλη και χωρίς καμία εξήγηση από τον κατηγορούμενο, στη δικογραφία οι αρχές αποτυπώνουν τα δραματικά λεπτά.

«(…) Ο κατηγορούμενος συνέχισε την πορεία του παρασύροντας κάτω από το όχημα αρχικά και τους δύο για μικρή απόσταση και ακολούθως τον οδηγό Δ.Μ για απόσταση περίπου 300m όπου έλαβε τέλος η παράσυρσή, με τον Δ.Ν να παραμένει επί του οδοστρώματος και τον οδηγό του αυτοκινήτου να συνεχίζει την πορεία του. Μετά από 15 λεπτά διήλθε εκ νέου από το σημείο με αντίθετη κατεύθυνση αυτή τη φορά κινούμενος επικίνδυνα με μεγάλη ταχύτητα αριστερά προς το σημείο που υπήρχε πεσμένος επί του οδοστρώματος ο Δ.Ν και ως άνω παθών γιατρός που επιχειρούσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες με έτερο άτομο και συνέχισε την πορεία του προς το σημείο σύγκρουσης όπου παρέσυρε πλαστικούς κώνους σήμανσης που είχαν τοποθετηθεί από την υπηρεσία για την εκτροπή της κυκλοφορίας και αποκλεισμό της οδού και ακολούθως παρέσυρε τον πεσμένο σε θέση ανάνηψης ανωτέρω συνεπιβάτη της μοτοσυκλέτας για απόσταση περίπου 200 m. Μετέπειτα συνέχισε την πορεία του χωρίς να συμμορφωθεί στο σήμα στάσης που του δόθηκε με την χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων από αστυνομικό που τον ακολουθούσε με δίκυκλη υπηρεσιακή μοτοσικλέτα. Πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς κινούμενος αριστερά δεξιά με κίνδυνο να εμβολίσει την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα και αναπτύσσοντας ταχύτητα απομακρύνθηκε και στάθμευσέ το όχημα του σε χώρο στάθμευσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος μέχρι την διέλευση από το σημείο του ανώτερου αστυνομικού όπως και εταίρου ακολουθώντας πορεία προς Μονεμβασιά διήλθε από την αριστερή πλευρά του σώματος του πεσμένου επί του οδοστρώματος Σ. Α πατώντας με τον οπίσθιο δεξιό τροχό το κεφάλι του. Συνέχισε την πορεία του προς το κέντρο της Μονεμβασιάς και επανήλθε σε αντίθετη κατεύθυνση. Περίπου 20m πριν τον πεσμένο επί του οδοστρώματος Σ.Α πραγματοποίησε στάση εκ νέου κίνησης του οχήματος και παρασύροντας ελαστικούς κώνους σήμανσης και δει πάνω από το σώμα του Σ.Α….»


cnn.gr