Απολογία Πισπιρίγκου: «Ούτε κεταμίνες ξέρω, ούτε τίποτα» – Ξεσπά η κατηγορούμενη
«Ούτε κεταμίνες ξέρω, ούτε τίποτα» θα πει οργισμένη η Ρούλα Πισπίριγκου μιλώντας για την στιγμή που η 9χρονη Τζωρτζίνα, το τρίτο κατά σειρά παιδί στην ίδια οικογένεια, κατέληγε εντελώς αναπάντεχα.
«Έκλαιγε ο Μάνος στα πόδια της Τζωρτζίνας και εγώ της είπα γιατί και εκείνη με άφησε μόνη μου. Της έλεγα «Τζωρτζίνας μου γιατί κι εσύ;». Ορκίστηκα εκείνη την ώρα ότι θα το βρω. Εγώ δεν έχω καμία σχέση, ούτε τις κεταμίνες ξέρω, ούτε τίποτα».
Έκλαιγε καθ’ όλη τη διάρκεια της περιγραφής ενώ σε κλάματα ξέσπασαν και οι συγγενείς της κατηγορούμενης.
Περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν τον Ιανουάριο του 22 αφήνοντας αιχμές για τη μεθ του Ρίου λέγοντας χαρακτηριστικά.
«Για κάποιον λόγο δεν μας επέτρεπαν να μπαίνουμε στη ΜΕΘ οι γιατροί στο Ρίο. Και ποιος μας λέει ότι η Τζωρτζίνα δεν έκανε επεισόδια και μέσα στην εντατική;»
Εν μέσω χιονιά στις 26 Ιανουαρίου η 9χρονη μεταφέρθηκε από το Ρίο στην Αθήνα και το Αγλαϊα Κυριακού.
«Φθάσαμε στο Παίδων και μπήκαμε στα εξωτερικά. Μου λέει η γιατρός ήμουν στη Μαλένα αλλά δεν τη θυμόμουν. Μου είπαν ότι λόγω της κατάστασης θα είναι σε μονόκλινο. Ζητήσαμε να μείνει ο Μάνος και τελικά το επέτρεψαν. Τα φάρμακα τα έδινα εγώ και μου τα πήραν στις 28 Ιανουαρίου».
Στην κατηγορία ότι δηλαδή εκείνη χαμήλωσε εσκεμμένα τον ήχο του οξύμετρου, η Πισπιρίγκου απάντησε πως το έκανε εν γνώσει των γιατρών γιατί ο θόρυβος ενοχλούσε την Τζωρτζίνα στον ύπνο.
«Δεν κοιμόταν το παιδί. Ζήτησα να το χαμηλώσουν και το έκαναν και ήταν όλοι ενήμεροι. Για δικούς τους λόγους λένε όλες αυτές οι ανακρίβειες… Όποιος θέλει να σωθεί πολλά μπορεί να πει».
Η Πισπιρίγκου στάθηκε ιδιαίτερα στα όσα κατέθεσαν εναντίον της οι γιατροί λέγοντας πως σε όλα τα επεισόδια ήταν ταραγμένη απλά δεν είναι άνθρωπος που ουρλιάζει θα πει.
«Στις 29 Ιανουαρίου (ημέρα θανάτου) είδα πάλι ότι ανέβαζε σφίξεις αλλά δεν έδειχνε κάτι. Βγήκα κατευθείαν στον διάδρομο. Δεν είμαι άνθρωπος που ουρλιάζει. Το να πάω να ουρλιάξω, να φωνάξω, αυτό δεν το είχα ποτέ. Είπαν ότι με είδαν ότι περπατούσα ότι δεν έτρεχα. Δεν μπορώ να φανταστώ πως ένας γιατρός πίσω από πλέξιγκλας μπορεί να δει έναν άνθρωπο που είναι πίσω από τον τοίχο».
Με την παραμικρή λεπτομέρεια περιέγραψε όλα όσα διαδραματίστηκαν από τη στιγμή που μπήκαν οι γιατροί μέσα στον θάλαμο για να σώσουν το παιδί μέχρι τη στιγμή που κατέληξε.
«Μου είπαν να περάσω έξω. Προσπαθούσα να δω απέξω αλλά το παιδί ήταν περικυκλωμένο. Βλέπω μπροστά μου τον γιατρό που ήταν στην Μαλένα. Από μέσα μου είπα «ωχ τι συμπτώσεις είναι αυτές!». Πήρα τον Μάνο, ήταν στον δρόμο για την Αθήνα . Βγήκε ο κ. Τζιούβας και μου λέει «δεν θα τα καταφέρει. Το παιδί δεν είναι καλά, “φεύγει”». Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να του πω έχετε πολύ λίγο μέσα και στην πρώτη ανακοπή επανήλθε μετά από μια ώρα. Μπορείτε να μπείτε μέσα; Έχει βηματοδότη.» Και μου λέει «έχει βηματοδότη; Δεν το ήξερα. Φυσικά και μπαίνω μέσα». Παίρνω τον Παπαγιάννη και του λέω «δεν ξέρουν ότι έχει βηματοδότη το παιδί και βγαίνει ο κ. Τζιούβας και μου λέει το παιδί πεθαίνει. Είναι δυνατόν;».
Κάποια στιγμή άκουσα την κραυγή της Τζωρτζίνας θα συμπληρώσει λέγοντας πως εκείνη έδινε κουράγιο στον Μάνο Δασκαλάκη ο οποίος μόλις είχε φτάσει στο νοσοκομείο.
«Του λέω «μην ανησυχείς, την άκουσα». Άκουσα μια νοσηλεύτρια να λέει ότι διασωληνώθηκε. Εκεί μου κόπηκαν τα πόδια. Γίνεται ένας πανικός, ανοιγοκλείνουν οι πόρτες. Βγήκε ο κ. Τζιούβας και μου λέει πως δεν τα κατάφερε».
Ακολούθησε ένα ξέσπασμα της κατηγορούμενης κατά των δημοσιογράφων που δεν την άφησαν όπως είπε να διαχειριστεί το πένθος της.
«Δεν είναι διαχειρίσιμο πλέον (κλαίει). Είναι πολλά , η αγανάκτηση, το πένθος μου. Οι λέξεις τους ήταν μεγαλύτερες από το μπόι τους. Δεν είπαν ένα “ίσως, μπορεί”. Όλοι ήταν κατηγορηματικοί. Λες και έχουν το αλάθητο του Πάπα. Δεν κατάλαβα πως ξεκίνησε όλο αυτό. Μήπως πάλι ο κύριος Ηλιάδης κρύβεται από πίσω;»
Η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών είπε πως επισκέφτηκε ψυχίατρο για να διαχειριστεί την τεράστια δημοσιότητα που είχε πάρει το θέμα.
«Είχα επισκεφτεί ψυχίατρο, είχα πάρει και φάρμακα. Μου είχαν έρθει τόσα μηνύματα μίσους. «Θα σε πατήσουμε με το αμάξι» μου έλεγαν «Σκότωσες τα παιδιά σου». Δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω. Έβαζα κουκούλες και μάσκα για να πάμε στο δικηγόρο μας».
Στην συνέχεια αναφέρθηκε και πάλι στο πρόσωπο του Ανδρέα Ηλιάδη λέγοντας πως ήταν ο μοναδικός που ήρθε στο δικαστήριο με επικοινωνιολόγο και δικηγόρους.
«Ο μόνος που παραβρέθηκε στην αίθουσα απλά για να καταθέσει, πέραν του κου. Δασκαλάκη, και έβλεπα που είχε επικοινωνιολόγο και δικηγόρο και έπαιρνε εντολές απ’ έξω για το πως θα αντιμετώπιζε τον κύριο Κουγια ήταν ο κ. Ηλιάδης. Άλλο ένα πράγμα που μου κίνησε την περιέργεια είναι ότι τις δυο νοσηλεύτριες της ΜΕΘ τις ακολουθούσε ο κ.Τζιουβας ενώ δεν ήταν στην ομάδα του. Στον κύριο Τζιούβα που έκανε τσιχλόφουσκα και έδειχνε τα βραχιόλια που φορούσα, του είπα πρόσεχε μην φορέσεις εσύ βραχιολάκια σε λίγο».
Η Πισπιρίγκου υποστήριξε πως ακόμη και τώρα δεν έχει πιστέψει πως η Τζωρτζίνα δεν ζει.
Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η δίκη.
Πέτρος Κουσουλός: «Ο Ανδρέας Ηλιάδης μου διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου για το προσδόκιμο ζωής της Τζωρτζίνας»
Ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός μίλησε στο «Live News» για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και τις μομφές του Αλέξη Κούγια προς το πρόσωπό του.
«Είναι ιερή στιγμή αυτή για την κατηγορούμενη. Ο/η κατηγορούμενος-η δεν είναι υποχρεωμένος να πει την αλήθεια, μπορεί να πει ό,τι θέλει στο στάδιο της απολογίας του και δεν κρίνεται γι΄αυτό, ούτε αντιμετωπίζει κάποια ποινική δίωξη αν πει ψέματα», είπε αρχικά.
«Επικοινώνησα με τον κ. Ηλιάδη πριν από λίγο, και ο άνθρωπος αυτός, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει στη δικογραφία, ήταν για μεγάλο διάστημα ο άνθρωπος που ήταν ο «σωτήρας» της Τζωρτζίνας. Ο κ. Ηλιάδης μου διέψευσε κατηγορηματικά αυτό που είπε στην απολογία της η κατηγορούμενη, ότι δηλαδή της είπε ότι η Τζωρτζίνα έχει περιορισμένο προσδόκιμο ζωής. Χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιάδης αναφέρει πως, “δεν είναι του χαρακτήρα του να λέει τέτοια πράγματα σε γονείς, πόσω δε μάλλον σε μια περίπτωση τόσο ευαίσθητη όσο εκείνη της Τζωρτζίνας. Είναι ένα παιδάκι που το αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Και μου τόνισε πως, «εκείνος (σ.σ. ο κ. Ηλιάδης) ήταν ο άνθρωπος που είχε βρει και κέντρο αποκατάστασης για την μικρή Τζωρτζίνα στην Αθήνα. Και μάλιστα είχε φέρει σε επαφή την κατηγορούμενή με μία παιδοφυσίατρο, την κ. Δεληβήγκα, προ0κειμενου να μπορέσει να επανέλθει σε καλή φυσική και πνευματική κατάσταση σε σχέση με αυτό που της είχε προκαλέσει ο δυσεξήγητη ανακοπή που υπέστη στο Καραμανδάνειο», συνέχισε ο κ. Κουσουλός.
«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατηγορουμένη γνώριζε για την κεταμίνη»
Αναφορικά με το επεισόδιο που είχε η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο και την κατηγορούμενη που έπαιρνε τηλέφωνο τον σύζυγό της για να του δείξει την κατάσταση της υγείας της μικρής:
«Είναι κάτι που το έχουμε ξαναδεί που το έχει κάνει η κατηγορούμενη. Και μάλιστα είχε πει ότι οι γιατροί της είχαν πει να τραβάει βίντεο. Όπως και να έχει είναι δυσεξήγητη η συμπεριφορά αυτή. Την άκουσα σήμερα να λέει για την κεταμίνη. Υπενθυμίζω όπως σύμφωνα με την έκθεση του τμήματος εγκληματολογικών ερευνών η κατηγορούμενη έκανε διάφορες αναζητήσεις στο διαδίκτυο για αναισθητικές ουσίες μεταξύ αυτών και η κεταμίνη, και η google της πέταγε διαφημίσεις γι΄αυτές τις ουσίες. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η κατηγορούμενη γνώριζε για τις αναισθητικές ουσίες», υπογράμμισε κλείνοντας ο Πέτρος Κουσουλός.