Κύπρο : Γιατρός ξέχασε μέσα στο σώμα 48χρονης ένα…!

0
458

 

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι αστυνομικοί στη Λευκωσία, όταν συγγενείς 48χρονης γυναίκας, η οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Μακάρειο Νοσοκομείο, κατήγγειλαν ότι ο γιατρός ξέχασε μέσα στο σώμα της ένα χειρουργικό γάντι.


Η άτυχη γυναίκα υπεβλήθη στην επέμβαση στις 15 Μαΐου και από εκείνη την ημέρα υπέφερε από φρικτούς πόνους στην κοιλιά. Ήταν τόσο μεγάλοι οι πόνοι, που η γυναίκα δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι, με αποτέλεσμα την Δευτέρα το βράδυ να κάνει εμετό από την αδιαθεσία και να αποβάλει κομμάτι από το χειρουργικό γάντι.


Αμέσως η οικογένειά της κάλεσε ασθενοφόρο, το οποίο και την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Εκεί η 48χρονη έκανε και πάλι εμετό, αποβάλλοντας άλλο ένα κομμάτι από το γάντι.

Το κομμάτι αυτό, παραδόθηκε στην αστυνομία ως πειστήριο και αμέσως ξεκίνησε έρευνα για να ρίξει φως στην υπόθεση.

Το πιο τραγικό από όλα είναι ότι ο πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Ανδρέας Δημητρίου, μιλώντας σε εκπομπή στο κυπριακό κανάλι Σίγμα, δήλωσε με απάθεια ότι τέτοια λάθη συμβαίνουν και σε άλλες χώρες.

Επέρριψε μάλιστα τις ευθύνες για το τραγικό αυτό λάθος του γιατρού, στις ελλείψεις του συστήματος υγείας που φορτώνει με πίεση και περισσότερη δουλειά τους γιατρούς,με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:cretanmagazine.gr