Υπέγραψε two-way συμβόλαιο με τους Μάβερικς ο Κώστας Αντετοκούνμπο

0
31


Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι κοντά στο να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να συμμετάσχει στο ΝΒΑ. Όπως ανακοίνωσαν οι Ντάλας Μάβερικς, ο απόφοιτος του Κολεγίου του Ντέιτον υπέγραψε two-way συμβόλαιο με την ομάδα και πλέον πρέπει να λογίζεται και επίσημα μέλος της.

Η παρουσία του μικρού αδελφού του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Summer League ήταν αυτή που έπεισε τους Μαβς να του προσφέρουν το σχετικό συμβόλαιο. Ο Κώστας αναμένεται να περάσει τον περισσότερο χρόνο του στην θυγατρική ομάδα των Μάβερικς στην G-League, τους Texas Legends, περιμένοντας να τον καλέσει η ομάδα του.

Για τους μη γνώστες του two-way συμβολαίου, σύμφωνα με τους κανονισμούς, μία ομάδα έχει το δικαίωμα να έχει στο ρόστερ της έως δύο παίκτες με two-way contracts, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιούνται είτε από τις ίδιες, είτε από την θυγατρική τους ομάδα στην G-League. Ουσιαστικά ο αθλητής είναι παίκτης της G-League και παίζει στο ΝΒΑ όποτε του ζητηθεί. Ο παίκτης μπορεί να συμπληρώσει maximum 45 ημέρες παρουσίας στην ομάδα του ΝΒΑ. Όταν συμβεί αυτό, τότε η ομάδα δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει ξανά σε αγώνα ΝΒΑ αν δεν του προσφέρει νωρίτερα εγγυημένο συμβόλαιο. Σε διαφορετική περίπτωση, τότε ο παίκτης οφείλει να επιστρέψει στην G-League και να συνεχίσει να αγωνίζεται εκεί.Πηγή