Άρειος Πάγος: Εν αναμονή της απόφασης για την τύχη του δεξαμενόπλοιου Lana

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου για την τύχη του δεξαμενόπλοιου Lana και του φορτίου του, των 104.134 μετρικών τόνων πετρελαίου που έχουν κατασχεθεί από το Λιμεναρχείο Καρύστου.

Η εν λόγω μείζονος ενδιαφέροντος υπόθεση συζητήθηκε σήμερα, Τρίτη, στο Α’ Ποινικό Τμήμα Διακοπών του Ανωτάτου Δικαστηρίου με πρόεδρο την αρεοπαγίτη Μαρί Δεργαζαριάν και εισαγγελέα έδρας τον αντεισαγγελέα Α.Π. Γεώργιο Σκιαδαρέση.

Όπως είναι γνωστό, η κατάσχεση και η δικαστική πορεία της υπόθεσης αυτής είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν αντίποινα από το Ιράν, με τους «Φρουρούς της Επανάστασης», οι οποίοι κατάσχεσαν με στρατιωτική καταδρομική επιχείρηση (με ελικόπτερα) δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια στον Περσικό Κόλπο, το «Delta Poseidon» της Delta Tankers του Διαμαντή Διαμαντίδη και το «Prudent Warrior» της Polembros του Σπύρου Πολέμη, τα οποία παραμένουν στο αγκυροβόλιο του ιρανικού λιμανιού Bandar Abbas με συνολικό πλήρωμα 49 ναυτικών, εκ των οποίων 10 Έλληνες, ένας Κύπριος και 38 Φιλιππινέζοι.


cnn.gr