Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι ιπτάμενοι και τεχνικοί της 331 Πολεμικής Μοίρας «Θησέας» που συμμετείχαν στην 32η σειρά του Advanced Tactical Leadership Course (ATLC) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τρία Mirage 2000-5 εκπροσώπησαν τα ελληνικά χρώματα στο Top Gun της Μέσης Ανατολής και κατάφεραν να ξεχωρίσουν απέναντι στην παγκόσμια αεροπορική «αφρόκρεμα».

Το ATLC ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε στις 25 Νοεμβρίου με το πτητικό σκέλος να διαρκεί σχεδόν τρεις εβδομάδες, κατά τις οποίες τα ελληνικά μαχητικά πραγματοποίησαν δεκάδες «εξόδους» πάνω από την έρημο Λίβα. Πρόκειται για μία από τις πιο απαιτητικές διεθνείς ασκήσεις, αντίστοιχη με το νατοϊκό TLP, που εξομοιώνει μάχες με πλήθος μαχητικών και στοιχείων αεράμυνας με σκοπό την εκπαίδευση Αρχηγών Αποστολής μεγάλων Σχηματισμών Αεροσκαφών (COMAO) στην ανάπτυξη και στη βελτίωση τακτικών κατά την εναέρια μάχη.

Φέτος, στο μεγάλο αεροπορικό ραντεβού στην Αεροπορική Βάση Αλ Ντάφρα, στα περίχωρα του Αμπού Ντάμπι, ανταποκρίθηκαν οι Πολεμικές Αεροπορίες της Αυστραλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ινδίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, του Σουλτανάτου του Ομάν, της Σαουδικής Αραβίας και φυσικά της Ελλάδας.


Πηγή