Αρνείται η Τουρκία επίθεση κατά αμάχων στο Ιράκ – Οργή και αντίμετρα από τη Βαγδάτη

Το Ιράκ θα ανακαλέσει τον επιτετραμμένο του στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις και θα καλέσει για εξηγήσεις τον Τούρκο πρεσβευτή στη Βαγδάτη, μετά το βομβαρδισμό κατά τον οποίο σκοτώθηκαν οκτώ πολίτες στο Ιρακινό Κουρδιστάν, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Η Βαγδάτη ζητά την αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από το ιρακινό έδαφος και ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η Τουρκία από πλευράς της διαψεύδει τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράκ, σύμφωνα με τα οποία εξαπέλυσε επίθεση σε ένα ορεινό πάρκο αναψυχής στην επαρχία Ντοχούκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ τουρίστες και να τραυματιστούν άλλοι 23 άνθρωποι. Η Άγκυρα κάνει λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια».

Κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας του Ιράκ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Μουστάφα αλ Καζίμι, ανατέθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών «να καλέσει τον πρεσβευτή της Τουρκίας στο Ιράκ για να του επισημάνει» ότι η Βαγδάτη καταδικάζει τον πολύνεκρο βομβαρδισμό.


πηγή