Αυτά είναι τα 5 καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα -Κρυμμένα μέσα σε σπηλιές ή στο δάσος με θέα τη θάλασσα [εικόνες]


Το καλοκαίρι έρχεται και το κορυφαίο Conde Nast Traveler βρήκε τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας για το 2019.

Το Conde Nast Traveler, που είχε ξεχωρίσει το ξενοδοχείο «Perivolas» στη Σαντορίνη, τώρα βρήκε τα πιο κουλ κρησφύγετα στα ελληνικά νησιά.

Τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε Σαντορίνη, Σκιάθο, Ζάκυνθο και Μύκονο και αποτελούν προορισμούς για ανοιξιάτικη ξεκούραση και για απόλαυση του ήλιου τον Σεπτέμβριο.

Istoria, Σαντορίνη – Το ντιζαινάτο ξενοδοχείο

Ο Αντώνης και Κάλια Ηλιοπούλου εξερεύνησαν το εγκαταλελειμμένο αρχοντικό και τους στάβλους της socialite Χριστίνας Τάσσου και είδαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια όαση, διαφορετική, μακριά από την δυτική καλντέρα της Σαντορίνης, όπου και βρίσκονται τα περισσότερα ξενοδοχεία.

Γοητευμένοι από τη ζωή της Χριστίνας Τάσσου, συνεργάστηκαν με ένα γραφείο design στην Αθήνα και μέσω του σχεδιασμού αφηγούνται μια ιστορία.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 12 σουίτες, έξι από τις οποίες ήταν παλιότερα στάβλοι, οι οποίες διατηρούνται στην παλέτα της φύσης, με τον γύψο και το τσιμέντο να κυριαρχούν μέσα σε ένα σκηνικό που ξεχωρίζει η άγρια φύση.

Canaves Oia Epitome, Σαντορίνη – Το αγαπημένο ξενοδοχείο της οικογένειας

Το Canaves Oia Epitome, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler, γυρνάει την πλάτη του σε όσα ξέρουμε για τα ξενοδοχεία στη Σαντορίνη και προσφέρει αυτό που θέλει ο κάθε ταξιδιώτης.

Δύο σπηλιές μετατράπηκαν σε μινιμαλιστικά σπίτια και το ολόλευκο ξενοδοχείο έγινε ένα από τα κορυφαία του νησιού. Υπεύθυνοι, πλέον, του ξενοδοχείου είναι οι γιοι των ιδιοκτητών, ο Μάρκος και Αλέξανδρος Χαϊδεμένου, οι οποίοι άλλαξαν φιλοσοφία και διακόσμηση, δίνοντας νέα πνοή.

Η ανοιχτή διάταξη είναι απελευθερωτική, καθώς ο ουρανός ενώνεται με τη θάλασσα και η ιδιωτικότητα παραμένει μέσα στον βράχο.

Η πολυτελής βίλα Aqua Retreat έχει ένα παράθυρο που μοιάζει με ενυδρείο στο κάτω υπνοδωμάτιο και αναδεικνύει τα καλύτερα στοιχεία της κυκλαδίτικης τέχνης και του σύγχρονου στιλ.

Elivi, Σκιάθος – Το φυσικό καταφύγιο

Το Elivi βρίσκεται φωλιασμένο μέσα στις Κουκουναριές, εκεί που η φύση δίνει χρώμα και ένα αίσθημα ιδιωτικότητας. Τα 32 δωμάτια και οι 68 παραθαλάσσιες σουίτες και οι βίλες που καμουφλάρονται στο τοπίο της Σκιάθου, το νησί που αγαπά το Χόλιγουντ.

Το Elivi είναι ένα ξενοδοχείο άλλου επιπέδου, οικογενειακό, και αυτό οφείλεται στον Ηλία και την κόρη του Βιβή Ναθαναηλίδη.

Το Conde Nast Traveler περιγράφει το ξενοδοχείο σαν έναν επίγειο, οικείο παράδεισο με σπα, χαμάμ, στούντιο γιόγκα και γήπεδα τένις. Αποκλεισμένοι από το υπόλοιπο νησί σε ένα αρωματικό φυσικό φρούριο, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Olea All Suite Hotel, Ζάκυνθος – Το ξενοδοχείο Zen Master

Το Olea All Suites είναι ένα ήρεμο, κομψό, ντιζαινάτο ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο που έχει δημιουργηθεί από το studio Block 722.

Το όραμα για το ξενοδοχείο είναι πολύ δυνατό.

Με μια πρώτη ματιά, θα μπορούσε να είναι μια κλασσική ελληνική πόλη με ασβεστωμένους ναούς που φαίνεται να επιπλέει σε μια τετραγωνισμένη λίμνη μήκους 4.000 τετραγωνικών μέτρων.

Αλλά η πραγματική τέχνη εδώ είναι ο εξωραϊσμός που επιτρέπει στο νερό και μια συγκεκριμένη ενέργεια να ρέει απρόσκοπτα μέσα από ήσυχα δωμάτια και λεπτές διασυνδεδεμένες πισίνες. Εδώ όλα έχουν σχέση με τη ροή, εσωτερική και εξωτερική.

Katikies, Μύκονος – Το ξενοδοχείο για μετά το πάρτι

Ολοι ξέρουν τη Μύκονο ως το νησί του ξέφρενου γλεντιού, ωστόσο, ακόμη και ο «Διόνυσος» χρειάζεται ένα διάλειμμα από τη διασκέδαση.

Γι΄ αυτό στο νησί των Ανέμων, που είχε αποθεωθεί από ιταλικό τουριστικό site, υπάρχει το ξενοδοχείο Katikies, ανατολικά του νησιού της Δήλου. Το ξενοδοχείο, χτισμένο αμφιθεατρικά με θέα τη θάλασσα, κρύβει 35 δωμάτια με ιδιωτικές βεράντες και πισίνες σε έναν λαβύρινθο διαδρόμων, που κρύβει εκπλήξεις. Ενα σπα, μια μπουτίκ, δύο πισίνες με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Τα δωμάτια είναι μικρά λευκά κουκούλια με κοβάλτιο και μακριά από την υπερβολή. Το Conde Nast Traveler αναφέρεται και στην κουζίνα του ξενοδοχείου, ενώ υπενθυμίζει ότι το Nammos και ο Σκορπιός είναι μερικά λεπτά μακριά.



Πηγή