Μπακαλιάρος: Πόσο θα τον αγοράσετε φέτος-Δείτε αναλυτικά τις νέες τιμές


Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κυμαίνεται η τιμή πώλησης του μπακαλιάρου. Για το θέμα αυτό μίλησε ο άνθρωπος της Βαρβακείου Αγοράς, η κ.Σοφία στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.  Οι τιμές στο μπακαλιάρο είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, τόνισε και είπε πως οι τιμές δεν ανέβηκαν καθόλου. Κανένα ψάρι δεν ανεβάσαμε σημείωσε.

Ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ αναφέρει ενδεικτικά τις τιμές πώλησης του μπακαλιάρου στη Βαρβάκειο Αγορά.  Αναλυτικά: 

  • Μπακαλιάρος Ισλανδίας πωλείται στα 14 ευρώ το κιλό
  • Μπακαλιάρος φιλέτο λινκ κοστίζει 12,50 ευρώ το κιλό
  • Μπακαλιάρος φιλέτο Ισλανδίας  πωλείται από  23  ευρώ μέχρι και 24 ευρώ. Η τιμή του είναι πιο φθηνή από πέρυσι καθώς το 2023 πωλούνταν στα 24,80 ευρώ ενώ φέτος η τιμή του έπεσε στα 24,40 ευρώ

Μπακαλιάρος: Τα SOS που πρέπει να γνωρίζετε  για να μην σας ξεγελάσουν

Η ΕΕΚΕ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό της χώρας για τον κίνδυνο σύγχυσης και παραπλάνησης στην αγορά του μπακαλιάρου για το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου. Και τονίζει τα  εξής:

      • Οι αυθεντικοί υγράλατοι ή αλίπαστοι (παστοί) μπακαλιάροι προέρχονται από περιοχές του Ατλαντικού, του Ειρηνικού και της Γροιλανδίας. Η Ελληνική αγορά προμηθεύεται τον μπακαλιάρο κυρίως από τον Ατλαντικό και την Ισλανδία, Φιλανδία και Νορβηγία.
      • Το παστωμένο ψάρι με την ονομασία λινγκ, πωλείται συνήθως δίπλα από τον αυθεντικό υγράλατο μπακαλιάρο, επομένως έχει μεγάλη σημασία να ελέγχουμε τις ταμπέλες του ιχθυοπωλείου.
      • Πολλοί προμηθευτές αναγράφουν με μικρότερα γράμματα το χαρακτηριστικό «Λίνγκ» ή «Ling» και με μεγαλύτερα γράμματα την περιοχή προέλευσης, π.χ. ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ.
      • Επισημαίνουμε ότι τόσο ο αυθεντικός μπακαλιάρος όσο και το λίνγκ, έχει κόκκαλα οπότε η αναγραφή του χαρακτηριστικού αυτού δεν είναι επαρκής για την αποφυγή της σύγχυσης.
      • Ο μπακαλιάρος έχει μια χαρακτηριστική λευκή γραμμή που διατρέχει το σώμα του κατά μήκος και από τις δυο του πλευρές. Αν δεν είναι ορατή και από τις δύο πλευρές αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί γιατί μπορεί η γραμμή από τη μία πλευρά του ψαριού να είναι κρυμμένη εξαιτίας του φιλεταρίσματος.
      • Μπορούμε να ξεχωρίσουμε την ποιότητα του καλού μπακαλιάρου, όπως και κάθε ψαριού, από το χρώμα του. Πρέπει να είναι λευκός, χωρίς κηλίδες ή κίτρινη απόχρωση και να μην επιλέγουμε ψάρι με ορατές αλλοιώσεις ή κιτρινισμένο χρώμα.

 

 



enikonomia.gr