Μπακογιάννης για ενεργειακή κρίση: Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη,δεν θα σβήσουν φώτα στις γειτονιές

Ο δήμος Αθηναίων δεν θα προχωρήσει σε καμία αύξηση των δημοτικών τελών ούτε θα σβήσουν τα φώτα στις γειτονιές του, λόγω της ενεργειακής κρίσης, διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Μπακογιάννης, επισήμανε, ότι «έρχεται ένας πολύ δύσκολος χειμώνας» και τόνισε, «δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Δήμος Αθηναίων να αυξήσει τα δημοτικά του τέλη, τη στιγμή που οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι ήδη επιβαρύνονται. Δεν μπορούμε, λοιπόν, να έρθουμε εμείς και να κάνουμε τη ζωή τους ακόμη πιο δύσκολη».

Επίσης απέκλεισε να σβήσουν τα φώτα στις γειτονιές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα φώτα δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Ο φωτισμός συνδέεται με την ασφάλεια. Επομένως, η πρόκληση για εμάς είναι με τη σωστή οικονομική διαχείριση να συνεχίσουμε, με λιγότερα, να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, ώστε να μη ξαναζήσουμε αυτά που είχαμε ζήσει πριν από μερικά χρόνια -όταν η οικονομική κρίση λειτούργησε ως άλλοθι και λέγαμε “επειδή περνάμε αυτό που περνάμε, δεν έχουμε κάδους”».


Πηγή