Χάρτες: Η Ουκρανία κτυπά με ATACMS στρατηγικούς στόχους βαθιά στη Ρωσία – Στόχοι προτεραιότητας για τη Μόσχα το Χάρκοβο, το Σούμι και ο Δνείπερος

Νέα δεδομένα στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας δημιουργεί η αποστολή τεράστιων φορτίων οπλικών συστημάτων στο Κίεβο μεταξύ των οποίων και πυραύλων ATACMS εμβέλειας 300 χλμ. Μέχρι τώρα το Κίεβο διέθετε παραλλαγές του τακτικού βαλλιστικού συστήματος ATACMS με εμβέλεια 140 χλμ.

Οι χάρτες που δημοσιεύουν οι Ρώσοι είναι αποκαλυπτικοί: Oι πύραυλοι ATACMS μαζί με τους πυραύλους κρουζ SCALP EG/Storm Shadow που θα εξοπλίζουν τα μαχητικά που θα παραλάβει το Κίεβο, θέτουν εντός εμβέλειας το Rostov-on-Don, το Bryansk, το Κούρσκ, το Voronezh, τμήματα του Κρασνοντάρ και ολόκληρη την επικράτεια της Κριμαίας.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα ειρήνευσης. Η Δύση τα “δίνει όλα” για να φθαρεί οικονομικά-κοινωνικά-στρατιωτικά η Ρωσία και η Μόσχα δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιταχύνει την δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης / κατάληψης της Βόρειας Ουκρανίας μέχρι τον Δνείπερο.

Διαβάστε επίσης: Άνοιξαν οι αποθήκες οπλισμού σε Γερμανία και Πολωνία: ΗΠΑ και Βρετανία μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες όπλων στην Ουκρανία για το νέο ΝΑΤΟϊκό Στρατό

Ποιες ρωσικές περιοχές κτυπάει με ATACMS ο ουκρανικός Στρατός

Σύμφωνα με τις αναλύσεις Ρώσων ειδικών, οι αρχές των ΗΠΑ θα ανακοινώσουν την μεταφορά πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS στην Ουκρανία

Ο πύραυλος ATACMS εκτοξεύεται από τα συστήματα MLRS M142 HIMARS και M270 MLRS. Το βάρος του πυραύλου είναι περίπου 2 τόνους και η εμβέλεια του είναι από 140 έως 300 χιλιόμετρα.

Εάν η Ουκρανία λάβει πυραύλους με βεληνεκές 300 χιλιομέτρων, τότε θα μπορεί να κτυπήσει αρκετές ρωσικές περιοχές.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι σε θέση να χτυπήσουν όχι μόνο τα εδάφη των Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ, τις περιοχές Ζαπορίζια και Χερσώνα, αλλά και στόχους σε ολόκληρη τη χερσόνησο της Κριμαίας, το Μπέλγκοροντ, το Μπριάνσκ, τις περιοχές Κουρσκ , Βορονέζ, Ροστόφ και μεμονωμένες περιοχές της επικράτειας Κρασνοντάρ.

Για παράδειγμα, η απόσταση μεταξύ του Κραματόρσκ, που ελέγχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, και του Rostov-on-Don είναι 219 χιλιόμετρα. Η μικρότερη απόσταση μεταξύ Χάρκοβο και Βορονέζ είναι περίπου 280 χιλιόμετρα.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορούν να πλήξουν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τις εγκαταστάσεις υποδομής που βρίσκονται στις αναφερόμενες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών αεροδρομίων, των τοποθεσιών στρατιωτικών μονάδων, των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, των κόμβων υλικοτεχνικής υποστήριξης και ούτω καθεξής.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βομβαρδίζουν τώρα τα εδάφη των περιοχών Χερσώνας, Ζαπορίζια, Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, καθώς και τμήματα της Κριμαίας με πυραύλους μικρότερης εμβέλειας.

Η μεταφορά ATACMS μεγάλης εμβέλειας θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα στη Ρωσία. Εκτός από στρατιωτικούς στόχους, η Ουκρανία θα μπορούσε να πλήξει τον τουρισμό όχι μόνο στην Κριμαία, αλλά και σε σημαντικό τμήμα του Βόρειου Καυκάσου.

Τμήματα των σιδηροδρόμων του Νοτιοανατολικού και του Βορείου Καυκάσου θα βρεθούν εντός της εμβέλειας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, γεγονός που θα βλάψει την επιμελητεία των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας.

Η γέφυρα της Κριμαίας, πολλές πόλεις και σημαντικοί στόχοι στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας θα απειληθούν.

Αυτό σημαίνει ότι ο ρωσικός Στρατός θα πρέπει να επιταχύνει την επίθεση στο Χάρκοβο και στο Σούμι. Ουσιαστικά, μόνο αν απωθήσει την Ουκρανία πίσω από τον Δνείπερο, θα μπορεί να προστατέψει Ροστόφ, Βορονέζ, Κουρσκ αλλά και τα νέα εδάφη που κατέλαβε.

 Η Βρετανία δίνει βόμβες ακριβείας Paveway IV στην Ουκρανία

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βρετανικές αρχές αποφάσισαν να δώσουν τις αεροπορικές βόμβες ακριβείας Paveway IV στο Κίεβο.

Οι βόμβες Paveway IV  εκτοξεύονται συνήθως από αεροσκάφη Eurofighter Typhoon και Tornado GR4. Στην Ουκρανία αναμένεται να εξοπλίσουν μετά από τροποποιήσεις τα αεροσκάφη MiG-29 και Su-27 ή και τα νέα μαχητικά που θα παραλάβει.

Οι βόμβες αυτού του τύπου διαθέτουν αδρανειακή πλοήγηση και GPS, γεγονός που αυξάνει την ακρίβεια των χτυπημάτων.

Επί του παρόντος, τέτοιες βόμβες χρησιμοποιούνται από τις αεροπορικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Δείτε τους χάρτες

Πηγή