«Δεν ήταν φοβισμένος, κοιμόταν. Δυστυχώς ήταν νεκρός»: Η συγκλονιστική κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

Με μια συγκλονιστική κατάθεση, αυτή της Μάγδας Φύσσα για το χρονικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και παρουσία της Αστυνομίας, ξεκίνησε η αποδεικτική διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε β’ βαθμό.

Στο πρώτο μέρος της κατάθεσής της (η οποία συνεχίζεται) η μάρτυρας περιέγραψε όσα συνέβησαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι, όταν η Χρυσή Αυγή δολοφόνησε τον Παύλο, δίνοντας έμφαση στη στάση των ομάδων ΔΙΑΣ που βρίσκονταν εκεί.

«Εκείνο το απόγευμα τίποτα δεν προμήνυε το κακό που μας βρήκε (…) Το βράδυ μάθαμε ότι ο Παύλος χτύπησε και ότι είναι στο νοσοκομείο. Φτάσαμε στο νοσοκομείο, είχε παρά πολύ κόσμο, κανείς δεν έλεγε τίποτα, μπήκα τρέχοντας στο νοσοκομείο και ρωτούσα τι έγινε, δεν μου απαντούσαν και κατάλαβα ότι είχε γίνει κάτι πολύ κακό αλλά δεν ήξερα πόσο κακό», περιέγραψε η κυρία Φύσσα και συνέχισε: «Ένας γιατρός μου έδωσε ένα χάπι, με πήρε στο γραφείο και μου είπε ότι ο Παύλος δεν ζει. Ότι τον δολοφόνησαν. Ότι τον δολοφόνησε η Χρυσή Αυγή και ότι συνέλαβαν τον δολοφόνο. Του είπα ‘προσπαθήσατε να τον σώσετε;’ Μου είπε ότι δεν γινόταν, ότι ήταν επαγγελματικό το χτύπημα. Εκεί χάθηκαν όλα».


cnn.gr