Δένδιας: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την ύπαρξή της με όλα τα νόμιμα μέσα

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την επικράτειά της, την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ύπαρξή της με όλα τα νόμιμα μέσα», διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από την Πολωνία, ως απάντηση στην κλιμακούμενη προκλητική ρητορική της Άγκυρας, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

«Επιτρέψτε μου να είμαι ειλικρινής. Δεν πρόκειται να αποθαρρυνθούμε. Αλλά και δεν πρόκειται να επιδοθούμε σε διαγωνισμό λέξεων. Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την επικράτειά της, την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ύπαρξή της. Με όλα τα νόμιμα διαθέσιμα μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πολωνό ομόλογό του, Ζμπίγκνιου Ράου.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και οι Αιγύπτιοι φίλοι μας έχουν βγει δημόσια για να καταγγείλουν τις τουρκικές πρακτικές. Υπογράμμισαν το αυτονόητο: ότι η σημερινή διοίκηση της Τρίπολης δεν έχει εντολή να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες» πρόσθεσε, αναφερόμενος στο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης για τους υδρογονάνθρακες.


Πηγή