Δένδιας προς Τουρκία: Η Ελλάδα είναι ανοικτή στον διάλογο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου

Το μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν αποφάσισε τη διακοπή διαύλων επικοινωνίας και ότι είναι ανοιχτή σε διάλογο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Ιρλανδό ομόλογό του Σάιμον Κόβενι που επισκέπτεται την χώρα μας.

«Δεν είμαστε εμείς που αποφασίσαμε διακοπή διαύλων επικοινωνίας, ούτε είμαστε εμείς που κλιμακώνουμε την ένταση στο ρητορικό επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά, διαμηνύοντας πως «η Ελλάδα επιθυμεί πάντοτε μείωση της έντασης και να υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας». Παράλληλα, ο κ. Δένδιας κατέστησε σαφές ότι «θα υπερασπιστούμε πάντοτε τις θέσεις μας και τα εθνικά και ευρωπαϊκά μας συμφέροντα βασισμένα στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».

Κατά τη συνάντηση, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Ιρλανδό ομόλογό του για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά την οποία επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, που είναι θέσεις όμως βασισμένες στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.


Πηγή