ΔΕΘ 2022: Το περίπτερο του υπουργείου Οικονομικών εγκαινίασε ο Σταϊκούρας

Την εκτίμηση ότι το 2023 η Ελλάδα θα πετύχει και τον τελευταίο στόχο της τρέχουσας οικονομικής πολιτικής, που είναι η επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας, διατύπωσε εκ νέου σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου του υπουργείου στην 86η ΔΕΘ.

Όπως είπε ο ίδιος, όποιος περιηγηθεί στο περίπτερο του υπουργείου αντιλαμβάνεται εύκολα την επιτυχία της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής της τελευταίας τριετίας: «Έχουμε πετύχει σχεδόν όλους τους στόχους μας, απομένει ένας. Θέσαμε στόχο για υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη και τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι παρά τις πρωτοφανείς, ισχυρές, εξωγενείς κρίσεις, τον πετύχαμε. Θέσαμε ως στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας μας και τον πετύχαμε. Οι επενδύσεις και οι εξαγωγές βρίσκονται σε επίπεδα- ρεκόρ. Θέσαμε ως στόχο τη σημαντική μείωση των κόκκινων δανείων και τον πετύχαμε.

»Επίσης πολύ πρόσφατα πετύχαμε να βγούμε από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας, όπως καταφέραμε να έχουμε και δημοσιονομική σταθερότητα. Όλα αυτά δημιουργούν τις προϋποθέσεις, ώστε να μπορούμε με ρεαλισμό να υποστηρίξουμε ότι το 2023 θα πετύχουμε και τον τελευταίο μας στόχο, την επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας», είπε ο κ. Σταϊκούρας.


Πηγή