Το αίτημα αναβολής της δευτεροβάθμιας δίκης, που έχουν καταθέσει οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, αναμένεται να απασχολήσει τη σημερινή, τρίτη συνεδρίαση του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που εκδικάζει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης έχει ζητήσει να αναβληθεί η δευτεροβάθμια δίκη επειδή, όπως ισχυρίζεται, δεν μπορεί να παρίσταται, καθώς νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης μετά τη νόσησή του με κορωνοϊό και τη διασωλήνωσή του στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο συνήγορός του, Δημήτρης Παπαδέλλης, κατά την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε ενημερώσει την έδρα ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος «έχει απώλεια συνείδησης και ψευδαισθήσεις» υποστηρίζοντας πως γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει, ως δικηγόρος του, εξουσιοδότηση εκπροσώπησής του. Το δικαστήριο ζήτησε ιατρική γνωμάτευση για την υγεία του κατηγορούμενου, η οποία προσκομίστηκε στη δεύτερη συνεδρίαση και η οποία ανέφερε ότι ο ασθενής «παρουσιάζει καλό επίπεδο συνείδησης και επικοινωνίας».


cnn.gr