Δήμαρχος Αρτέμιδος στο CNN Greece: Η φωτιά έφτασε μέχρι τα σπίτια – Κάηκαν δέντρα στις αυλές τους

«Βλέπουμε δεύτερη εστία φωτιάς ψηλά στο βουνό, αρκετά μακριά από το πρώτο μέτωπο της φωτιάς. Κάηκαν δέντρα στις αυλές των σπιτιών», λέει ο Δήμαρχος Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου στο CNN Greece, αναφορικά με τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Στο μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Αρτέμιδος, κ. Δημήτρης Μάρκου, ο οποίος επιχειρεί μαζί με τους πολίτες και τα πεζοπόρο τμήματα της Πυροσβεστικής για να κατασβήσουν τη φωτιά για να μην κινδυνεύσουν σπίτια.

Ο ίδιος μίλησε στο CNN Greece και είπε ότι: «Η φωτιά έκαψε δέντρα στις αυλές των σπιτιών αλλά και άλλα που βρίσκονται μέσα στον οικισμό του Αγίου Ιωάννη στην Αρτέμιδα. Η πυρκαγιά αυτή την ώρα (σ.σ. 13:20) έχει επικεντρωθεί στο λόφο και προς το παρόν δεν κινδυνεύουν σπίτια. Η πρόσβαση στο σημείο είναι δύσκολη από τα οχήματα της Πυροσβεστικής γιατί η πυρκαγιά καίει σε δυσπρόσιτο σημείο, ωστόσο, επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Η Πυροσβεστική ήρθε άμεσα και ευτυχώς, βοήθησε στο να μην επεκταθεί η φωτιά στον οικισμό. Όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται έξω και επιχειρούν να βοηθήσουν με διάφορα μέσα έτσι ώστε να μην καούν τα σπίτια», είπε ο Δήμαρχος.


cnn.gr