Δυο πράγματα που διώχνουν τους άλλους από κοντά σας


Μπορεί οι κοντινοί μας άνθρωποι να μας αγαπούν για αυτό που είμαστε, ωστόσο υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που τους δυσκολεύουν να είναι κοντά μας και απομακρύνονται.

Αν και τα πολυάσχολα προγράμματα και οι μεταβαλλόμενες προτεραιότητες αποτελούν τυπικούς λόγους για τις τεταμένες σχέσεις, οι αρνητικοί τρόποι με τους οποίους ενεργούμε  στις σχέσεις μας παίζουν ρόλο στην απομάκρυνση των ανθρώπων από εμάς.

Δείτε δύο συμπεριφορές που μπορεί να διώξουν κάποιον από κοντά μας:

Παριστάνεις συνέχεια το θύμα

Ο κόσμος δεν θέλει να σε καταστρέψει, αλλά αν πιστεύεις κάτι ανάλογο, μην απορείς γιατί οι γύρω σου κρατούν τις αποστάσεις τους. Από το να κρύβεσαι κάτω από δεκάδες δικαιολογίες γιατί δεν αλλάζεις δουλειά μέχρι το να γκρινιάζεις επειδή βρίσκεις πάντα τους λάθος συντρόφους, τα προβλήματα είναι ατελείωτα και τα παράπονά σου σού ρουφούν τη δύναμη για να κάνεις κάτι γι’ αυτά.

Αν αυτό το σενάριο σου φαίνεται γνωστό, η τάση να παριστάνεις συνέχεια το θύμα ίσως είναι ο λόγος που νιώθεις συνέχεια έτσι. Αν και υπάρχουν πολλοί τομείς της ζωής μας που δεν μπορούμε να κοντρολάρουμε, ο αρνητισμός και η παθητική στάση που διατηρείς είναι αυτά που σε ελέγχουν ψυχολογικά και σε εμποδίζουν από το να προχωρήσεις μπροστά.

Τι να κάνεις:

Επίτρεψε στον εαυτό σου να νιώσει λύπη ή πίεση και μετά σχεδίασε πώς θα βγεις από αυτή την κατάσταση.

Σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους για τις ατυχίες σου.

Πίστεψε ότι μπορείς να κάνεις βήματα για να φτιάξεις την κατάσταση, ανεξαρτήτως αν αυτό που έγινε δεν ήταν στο χέρι σου.

2. Αποζητάς συνεχή επιβεβαίωση

Η ανάγκη για συνεχή επιβεβαίωση δείχνει ότι θέλεις να ξέρεις πόσο σημαντική είσαι. Όσο περισσότερο βασίζεσαι στους ανθρώπους για να σε εγκρίνουν, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να βρεις τον πραγματικό σου εαυτό και να στηρίζεσαι στα πόδια σου.

Τι να κάνεις:

Προσπάθησε να βρεις χρόνο να εξελιχθείς σαν άνθρωπος (βρες ένα νέο χόμπι, αποσυνδέσου από τον διαδικτυακό κόσμο, τελειοποίησε ένα ταλέντο σου κτλ).

Εστίασε σε όσα σε ενδιαφέρουν πραγματικά αντί να αναζητάς συνεχώς την επιβεβαίωση.

Αναγνώρισε πότε αποζητάς επιβεβαίωση και προσπάθησε να διώξεις αυτές τις τοξικές σκέψεις.

govastileto.gr



Πηγή