ΕΕ: Ο δήμαρχος Μόσχας και μέλη της εθνικιστικής λέσχης Nightwolves στις λίστες των κυρώσεων

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε να επιβάλει περιοριστικά μέτρα σε επιπλέον 54 άτομα και 10 οντότητες ως απάντηση στη συνεχιζόμενη αδικαιολόγητη και απρόκλητη ρωσική στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Η απόφαση αυτή προστίθεται στη δέσμη κυρώσεων «διατήρησης και ευθυγράμμισης» που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο στις 21 Ιουλίου 2022.

Τα άτομα που αναφέρονται περιλαμβάνουν ανώτερα μέλη του πολιτικού ή πολιτιστικού κατεστημένου, όπως μέλη της πολιτείας και της επαρχιακών κοινοβουλίων, τοπικούς πολιτικούς όπως ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιανίν. Αναφέρονται επίσης υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί ηγέτες, πολιτικοί διορισμένοι σε ουκρανικά εδάφη στα οποία εισέβαλε η Ρωσία, μέλη των Nightwolves, μιας εθνικιστικής λέσχης μοτοσυκλετών, προπαγανδιστές και κορυφαίοι επιχειρηματίες αναφέρει η ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Οι οντότητες στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις περιλαμβάνουν τη Sberbank, ένα σημαντικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, τους Nightwolves, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον στρατιωτικό τομέα και τη ναυπηγική βιομηχανία ή εμπλέκονται στην κλοπή ουκρανικών σιτηρών και μια σειρά οντοτήτων που έχουν διαδώσει προπαγάνδα υπέρ του Κρεμλίνου και κατά της Ουκρανίας.


πηγή