Εκλογές: Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την πανεπιστημιακή αστυνομία
Με αφορμή την παρέμβαση της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνας Δημογλίδου στο MEGA, η οποία δήλωσε ότι ο αστυνομικός σύμφωνα με τον κανονισμό έπρεπε να βγάλει το όπλο για να σωθεί χθες στην ΑΣΟΕΕ, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Βενιέρης αναφέρθηκε στην πανεπιστημιακή αστυνομία.
«Μέχρι και σήμερα ρωτάμε εάν ο αστυνομικός είχε σαφή πλαίσιο αντιμετώπισης ενός κινδύνου, τον οποίο αντιμετωπίζει. Λέγαμε με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη ότι εκτός από αστυνομικός είναι άνθρωπος, πατέρας δύο παιδιών, νομίζω πολλές φορές το ξεχνάμε. Όταν λέει η κα Δημογλίδου ότι όταν είναι σε άμυνα ένας αστυνομικός μπορεί να κάνει πράγματα, εννοούμε ότι μπορεί να κάνει πράγματα», δήλωσε αρχικά.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ΑΠΘ και την πανεπιστημιακή αστυνομία: «Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η κοινωνία θέλει αν μπει μία τάξη. Δεν γίνεται εν έτει 2023 να χτίζεις βιβλιοθήκη με αστυνομία, είναι ντροπή και για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Η κοινωνία της πόλης θέλει ευταξία και ησυχία, ωστόσο υπάρχουν ζωηρές αντιδράσεις μέσα στο πανεπιστήμιο που έχουν τελματώσει τον θεσμό της πανεπιστημιακής αστυνομίας», σχολίασε.
«Είναι το περίφημο επιτελικό μπάχαλο της αστυνομίας»
Από την άλλη ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης σχολίασε στο MEGA πως «στην Πατησίων δεν βγάζεις πιστόλι», καθώς υπήρχαν γύρω άοπλοι πολίτες.
«Είναι ένα σύμπτωμα μίας αστυνομίας ή καλύτερα ενός κομματιού της αστυνομίας που είναι ανεκπαίδευτο, που δεν έχει μάθει να χειρίζεται έκτακτες καταστάσεις. Είναι το περίφημο επιτελικό μπάχαλο και στην αστυνομία, που δεν κάνει αυτό που μας υποσχόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι θα… κοιμόμαστε με τις πόρτες και τα παράθυρα ανοιχτά», δήλωσε.
Στη συνέχεια σχολίασε πως εδώ και δύο χρόνια η αστυνομία δεν έχει συλλάβει τους δολοφόνους που εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ. «Μας ρωτούν στις άλλες χώρες που εκτελέστηκαν δημοσιογράφοι, και εντοπίστηκαν οι δολοφόνοι και δικάστηκαν, στην Ελλάδα γιατί έχουν περάσει δύο χρόνια;», αναρωτήθηκε.
Σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία τόνισε πως δεν πρέπει να ενοχοποιείται ο χώρος του πανεπιστημίου.
«Υποτίθεται ότι με την κατάργηση ασύλου και τη δυνατότητα πρόσβασης θα είχε λυθεί η εγκληματικότητα. Που είναι, που αντιμετωπίζεται; Λέμε ναι στην ασφάλεια, στην προστασία της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας του κόσμου, αλλά όχι σε αυτό το αλαλούμ της αστυνομίας που παρακολουθούμε», κατέληξε.