Ελλάδα: Γιατί οι νέοι είναι τόσο βίαιοι;
Οι λόγοι είναι σίγουρα πολλοί! Αυτό που πρέπει σίγουρα να εξετάσουμε, είναι την ρίζα του προβλήματος.
Ο τρόπος ανατροφής των παιδιών στην Ελλάδα, είναι ο βασικός πυρήνας του προβλήματος αυτού.
Δεν εκπαιδεύονται τα παιδιά με στόχο, ώστε να αναπτύξουν την συναισθηματική τους ευφυΐα.
Οι νέοι μεγαλώνουν με την πεποίθηση ότι για να πετύχεις πρέπει να έχεις μέσον και γνωριμίες. Ακόμη κι αν κοιτάξουμε γύρω μας, οι περισσότεροι θέλουν να διοριστούν στο δημόσιο για να έχουν την ασφάλεια.
Ακόμη, ως Έλληνες, νιώθουμε μια κατωτερότητα σε σύγκριση με άλλους λαούς, καθώς νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι μεγάλο που θα περάσει τα σύνορα της χώρας.
Επίσης, η έλλειψη ορίων δημιουργεί σύγχυση ταυτότητας, επειδή οι έφηβοι δυσκολεύονται να συγκροτήσουν την προσωπικότητα τους, μην έχοντας βιώσει ποτέ την αίσθηση της αυτοπειθαρχίας και της ευθύνης.
Αν η ελληνική κοινωνία ήταν γονέας, θα τον προσδιορίζαμε ως έναν ανισόρροπο γονέα.
Την ίδια στιγμή που «κακομαθαίνει» τα παιδιά, τα κάνει να πιστεύουν πως είναι εντελώς ανίκανα να κάνουν κάποια προσωπική ή συλλογική υπέρβαση σε αυτή την χώρα. Έχουν την επιλογή να μεταναστεύσουν ή να πεθάνουν μέσα στην μετριότητα.
Όλος αυτός ο ευνουχισμός έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί έναν ορίζοντα πολύ στενό και περιοριστικό για τους νέους ανθρώπους, κάνοντας τους, να νιώθουν παθητικοί δέκτες μιας ζωής που δεν θέλησαν ποτέ να ζήσουν.
Κάποιοι από αυτή την γενιά βιώνουν αυτόν τον ευνουχισμό με μια αίσθηση βαθιάς παραίτησης, ενώ σε άλλους σιγοβράζει μέσα τους ένας θυμός, που δεν έχουν μάθει να τον μετουσιώνουν σε δημιουργία, με αποτέλεσμα να μεταμορφώνεται από τυφλή οργή μέχρι σαδιστική συμπεριφορά.
Οι νέοι πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους, να ανοίξουν τα φτερά τους και να προσπαθήσουν για ένα καλύτερο μέλλον!
Τα social media, αναμφίβολα επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης και έκφρασης των νέων, καθώς προβάλουν την καλύτερη εκδοχή των ανθρώπων, δημιουργώντας πολλές φορές πίεση ψυχολογική στη νέα γενιά να νιώθει την ανάγκη να έχει μία τέλεια εικονική ζωή.
Όλη αυτή η πίεση και όλες οι λάθος εικόνες και τα λάθος μηνύματα που περνιούνται πολλές φορές στους νέους, δημιουργούν επιθετικές προσωπικότητες οι οποίες προσπαθούν να δείχνουν, παρά να είναι χαρούμενες μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο.
Όλη αυτή η ψυχολογική πίεση φυσικά, φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Φέρνει βία και τσακωμούς, καθώς πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα και έτσι, ξεσπάνε και εκδηλώνουν έναν άσχημο χαρακτήρα.