Έλληνες φοιτητές δημιούργησαν εφαρμογή που ερμηνεύει το κλάμα του μωρού


Η ομάδα iCry2Talk του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε το 2017 από τους προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Οι φοιτητές Ανδρέας Λουτζίδης, Αναστασία Ντράχα και Ιάσων Χατζηκώστα παρουσίασαν μία καινοτόμα εφαρμογή χαμηλού κόστους που δημιουργεί μία επαφή μεταξύ του μωρού και του γονέα, μεταφράζοντας το αίτιο του κλάματος σε κάθε περίπτωση. Το αποτέλεσμα παρουσιάζεται μέσα από κείμενο, εικόνα και φωνή.

Το κλάμα του μωρού συνδέεται με πείνα, πόνο, φόβο, κούραση κ.λ.π. Και για αυτό ο γονέας ή φροντιστής πρέπει να ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες του, ώστε το παιδί να μην αναπτύσσει υψηλά επίπεδα αδρεναλίνης και κορτιζόλης. Η ομάδα της πρωτοποριακής εφαρμογής εκτιμά ότι αυτή θα βοηθήσει πολύ τους νέους γονείς που δεν έχουν πείρα και θέλουν να φροντίζουν αποτελεσματικά τις ανάγκες του παιδιού.

Το iCry2Talk θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό διαγωνισμό Global Entrepreneur Awards, που θα διεξαχθεί στην Κίνα, τον Απρίλιο του 2019. Ο εν λόγω διαγωνισμός στηρίζει φοιτητές με επιχειρηματική δραστηριότητα από 60 χώρες και τους δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους και να δικτυωθούν με άλλους φοιτητές.

Πηγή: vita.gr



Πηγή