ΕΛΣΤΑΤ: Οριακή μείωση του πληθωρισμού τον Απρίλιο – Ακριβότερο κατά 63,7% το ελαιόλαδο σε έναν χρόνο
Οριακή μείωση καταγράφει ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής διαμορφώθηκε στο 3,1% από 3,2% τον Μάρτιο.
Αναλυτικότερα, σε διάστημα ενός έτους αυξήθηκαν οι τιμές στα εξής προϊόντα: Ελαιόλαδο 63,7%, ρύζι 8,5%, κρέατα 3,2%, ψάρια 10,6%, λαχανικά 6,1%, φρούτα 11,6%, ζάχαρη, σοκολάτες, γλυκά και παγωτά 3,4%, μεταλλικό νερό, αναψυκτικά, χυμοί φρούτων 12,5%.
Συνολικά οι τιμές στις κατηγορία «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά» αυξήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο κατά 5,4%, σημειώνοντας οριακή άνοδο σε σχέση με τις ετήσιες ανατιμήσεις της τάξης του 5,3% τον Μάρτιο. Επίσης ο πληθωρισμός στους κινηματογράφους και στα θέατρα αυξήθηκε κατά 5% ενώ στα εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καφενεία και κυλικεία κατά 5,2%.