Επίδομα ύψους 400 ευρώ από τη ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων -Ποιους αφορά


Λήγει σήμερα, Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου στις 23:59 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο  πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που αφορά στην απόκτηση και αναβάθμιση των πράσινων δεξιοτήτων 75.000 εργαζομένων και στο πλαίσιο του οποίου οι δικαιούχοι θα πάρουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 400 ευρώ (μικτά).

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται στην ιστοσελίδα  https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/katartisi-ergazomenon  και οι πολίτες που  πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων. Μετά  την ανακοίνωση του Μητρώου θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από λίστα που περιλαμβάνει περισσότερα από 600 προγράμματα κατάρτισης που προσφέρουν περισσότεροι από 200 πάροχοι ΣΕΚ. Επίσης επισημαίνεται πως έως σήμερα έχουν υποβληθεί ήδη 83.835 αιτήσεις, επιβεβαιώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των εργαζομένων για νέες δεξιότητες.

Οι σύνδεσμοι

Οι πάροχοι που είναι ήδη ενταγμένοι στα Μητρώα Παρόχων της ΔΥΠΑ δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, παρά μόνο όσα δεν είναι σε ισχύ ή έχουν τροποποιηθεί. Οι πάροχοι που δεν περιλαμβάνονται στα Μητρώα, μπορούν να συμμετάσχουν υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι μπορούν να υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω gov.gr στους ακόλουθους συνδέσμους:

Πάροχοι Κατάρτισης ΚΔΒΜ (Κέντρα Διά Βίου Μάθησης)

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/eggraphe-sto-metroo-parokhon-adeiodotemenon-kdbm-gia-katartise-ergazomenon

Πάροχοι Κατάρτισης ΚΕΔιΒιΜ (Κέντρα Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης) ΑΕΙ

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/eggraphe-sto-metroo-parokhon-ton-kedibim-ton-aei-gia-katartise-ergazomenon

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για τα προγράμματα ΣΕΚ

Τα προγράμματα ΣΕΚ θα υλοποιηθούν με τη διαδικασία του συστήματος παροχής επιταγών κατάρτισης (training vouchers). Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών, εκ των οποίων οι 12 ώρες θα πραγματοποιηθούν με δια ζώσης εκπαίδευση, τουλάχιστον 48 ώρες με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες με ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Την κατάρτιση θα ακολουθεί πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, μέσω επιταγών πιστοποίησης (certification voucher) και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το παραπάνω επίδομα.

 

 



enikonomia.gr