Ευρωεκλογές: Οι υποψήφιοι «ρίχνονται» στη μάχη της κάλπης
Μέρος της προεκλογικής εκστρατείας των ευρωεκλογών παρατηρείται να γίνεται μέσα από social media, δεδομένου αυτού ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε:
«Όλα χρειάζονται, αλλά ο κύριος στόχος είναι να κουβεντιάσουμε τα μεγάλα και τα σοβαρά. Για δεύτερη φορά έχουμε πόλεμο στην Ευρώπη, πρέπει να κουβεντιάσουμε το θέμα της ασφάλειας, έχουμε περάσει αρκετές κρίσεις στην περιοχή μας. Έχουμε θέματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που πρέπει να δούμε, την Κοινή Αγροτική Πολιτική που αναθεωρείται και το δημογραφικό». Και τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης «χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, είναι θέμα σταθερότητας και σοβαρότητας».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ έκρινε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα ακόμη Ταμείο Ανάκαμψης.
«Η ακρίβεια προέρχεται από τις επιλογές του κ. Μητσοτάκη»
Ο Μάριος Κάτσης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για το ζήτημα της ακρίβειας σχολίασε «έχει πάψει να είναι ευρωπαϊκή (η ακρίβεια), ο πληθωρισμός των τροφίμων στην Ελλάδα είναι στο 5,6%, ενώ στην Ευρώπη είναι στο 1,4%».
«Η ακρίβεια προέρχεται από τις επιλογές του κ. Μητσοτάκη. Ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι το 65% των Ελλήνων δηλώνουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις ότι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα;».
«Η σύνδεση της σταθερότητας με το ποιοι ακούν ποιους στις Βρυξέλλες δεν ισχύει»
Ο Γιάννης Βαρδακαστάνης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας τα δημοσκοπικά στοιχεία που προκύπτουν για το κόμμα του σημείωσε: «Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 είχε 24% και τώρα είναι στο 15-16%, εμείς τώρα είμαστε το 12 -14%, ενώ ήμασταν στο 7,7% σημαίνει ότι υπάρχει τάση ανόδου». Και συμπλήρωσε «το αποτέλεσμα θα το κρίνουν αυτοί που θα πάνε στην κάλπη κι όχι αυτοί που μιλούν στις δημοσκοπήσεις».
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τοποθετήθηκε και στο διακύβευμα που βάζει η ΝΔ ενόψει των ευρωεκλογών εκφράζοντας την αντίθεσή, όπου εξήγησε:
«Στην αίθουσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όταν μιλάει ένας Έλληνας ή θα φύγουν οι ευρωβουλευτές έξω ή θα μπουν μέσα να ακούσουν ανάλογα με το τι θα πει και το κύρος κι όχι με την σταθερότητα της διακυβέρνησης. Δηλαδή η σύνδεση της σταθερότητας με το ποιοι ακούν ποιους στις Βρυξέλλες δεν ισχύει».