Φθιώτιδος Συμεών: «Όσα παιδιά δεν πήραν voucher, θα εγγράφονται δωρεάν στο ΚΔΑΠ ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ»

Έμπρακτη απάντηση στο τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η απόρριψη εκτατοντάδων αιτήσεων για στήριξη μέσω ΕΣΠΑ (voucher) σε εκατοντάδες οικογένειες, που ενώ πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, έμειναν έξω από τη δυνατότητα δωρεάν φοίτησης των παιδιών τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού, έδωσε σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και ο φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή».

Κατά την διάρκεια του Open Day, μίας ανοιχτής ημέρας στην κοινωνία, για να γνωρίσει τις εγκαταστάσεις και τις δυνατότητες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Άγιος Εφραίμ» της «Αποστολής» και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην Λαμία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, απευθυνόμενος στις οικογένειες, οι οποίες υπέβαλαν αίτημα για εγγραφή των παιδιών τους μέσω ΕΣΠΑ (voucher) στο ΚΔΑΠ «Άγιος Εφραίμ» και οι οποίες δεν έγιναν δεκτές από την ΕΕΤΑ κατά τεράστιο ποσοστό, ανακοίνωσε ότι η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος θα επιχορηγήσει την ένταξη στο ΚΔΑΠ και θα καλύψει το σχετικό κόστος του απολεσθέντος voucher για όλες ανεξαιρέτως τις οικογένειες, οι οποίες είχαν υποβάλει αίτηση για το ΚΔΑΠ «Άγιος Εφραίμ» και οι οποίες απορρίφθηκαν.

«Είναι αδιανόητο τόσες πολύτεκνες οικογένειες, τόσες μονογονεϊκές οικογένειες, τόσες δυσκολεμένες οικογένειες να μείνουν έξω από το πρόγραμμα αυτό, την στιγμή μάλιστα που πολλές εξ αυτών είχαν ενταχθεί τις προηγούμενες χρονιές. Σε μία χρονιά μάλιστα με ραγδαία επιδείνωση της ακρίβειας, με ασύμμετρη αύξηση του ενεργειακού κόστους και με ένα χειμώνα μπροστά μας εξαιρετικά δύσκολο, δεν μπορούμε να αφήσουμε ακάλυπτες αυτές τις οικογένειες, που και το δικαιούνται αντικειμενικά, αλλά και κυρίως έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στις εκπαιδευτικές δομές της Εκκλησίας μας. Για τον λόγο αυτό όσα παιδάκια δεν πήραν φέτος voucher, θα έλθουν κανονικά και εντελώς δωρεάν στο ΚΔΑΠ ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ, και συγχρόνως θα λάβουν κανονικά και το δικαίωμα φοίτησης με προνομιακούς όρους στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Γερμανός ο Μελωδός».


cnn.gr