Γαλλία: Δύσκολη ημέρα για τον Μακρόν – Σε συνεχείς διαβουλεύσεις μετά το αποτέλεσμα των εκλογών

Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις παντός τύπου και σε όλα τα επίπεδα σήμερα, Τρίτη, στη Γαλλία μετά τον β’ γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δεν έκανε δεκτή την παραίτηση της πρωθυπουργού Ελιζαμπέτ Μπορν, δίνοντας έτσι, τουλάχιστον προς το παρόν, τέλος στη φιλολογία των τελευταίων δύο ημερών περί επικείμενης αντικατάστασής της, συναντάται σήμερα με έξι πολιτικούς αρχηγούς, ενώ το μεσημέρι, ενόψει της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας, είχε γεύμα εργασίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ.

Αντικείμενο των συζητήσεων του προέδρου Μακρόν με τους πολιτικούς αρχηγούς σήμερα και με κάποιους αύριο είναι, σύμφωνα με το προεδρικό Μέγαρο, η διερεύνηση των προθέσεών τους μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής που δεν έδωσε την απόλυτη πλειοψηφία σε κανένα κόμμα. Τόσο οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι, όσο και οι σύμμαχοι του Μελανσόν Σοσιαλιστές δεν άφησαν περιθώρια συζητήσεων για ευρύτερες συνεργασίες, σημειώνοντας όμως πως δεν υπάρχει αδιέξοδο.


πηγή