Γεωργιάδης για «καλάθι νοικοκυριού»: Aποδίδουν οι προσπάθειες για αντιμετώπιση της ακρίβειας

Καρπούς αρχίζουν να αποδίδουν, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας φέροντας ως ένδειξη την πτώση του πληθωρισμού που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ και την αναπροσαρμογή προς τα κάτω της εκτίμησης της Eurostat.

«Σήμερα είχαμε και το πολύ ευχάιστο νέο, ότι η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε σοβαρή πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα, στο 9,1 για τον μήνα Οκτώβριο και μάλιστα με μεγάλη μηνιαία μείωση του πληθωρισμού, και η Γιούροστατ αναπροσάρμοσέ προς τα κάτω την εκτίμηση της για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου από το 9,9% στο 9,5%. Άρα η συντονισμένη προσπάθεια που κάνουμε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αποδίδει, αρχίζει να βγάζει καρπούς», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναπτύσσοντας στη Βουλή την τροπολογία για τη διόρθωση δυσλειτουργιών που εντοπίστηκαν στην υλοποίηση του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ικανοποιημένος από την εφαρμογή του μέτρου και κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν την τροπολογία, ώστε να μπορούν – όπως είπε – να αγοράζουν προϊόντα στις λογικά καλύτερες τιμές οι αδύναμοι πολίτες. Προανήγγειλε πρόστιμα σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ που δεν τηρούν τα προβλεπόμενα.


Πηγή