Γεωργιάδης: Μείωση στους φόρους στα καύσιμα θα σήμαινε μεγάλη απώλεια εσόδων

Πρωτοφανή εθνική επιτυχία χαρακτήρισε την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και το γεγονός ότι «είμαστε πλέον η πρώτη χώρα στην ΕΕ με εγκεκριμένο πρόγραμμα για το νέο ΕΣΠΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε, αυτό δίνει στην κυβέρνηση επιπλέον χρόνο για να απορροφήσει γρήγορα χρήματα, δίνοντας έμφαση στη διάθεση πόρων για τη λειτουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη διατήρηση θέσεων εργασίας. Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, η οριζόντια μείωση του φόρου στα καύσιμα δεν είναι στις επιλογές της κυβέρνησης, εξηγώντας ότι αν η κυβέρνηση μείωνε τους φόρους στα καύσιμα, θα υπήρχε μεγάλη απώλεια εσόδων του κράτους.

«Τις τελευταίες 48 ώρες έχουμε μια μεγάλη επιβάρυνση της κρίσης ενέργειας στην Ευρώπη. Η Ρωσία ξαφνικά επικαλούμενη τεχνικό πρόβλημα στον Nord Stream 1 έχει μειώσει τη ροή φυσικού αερίου προς τη Γερμανία και προς άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης σχεδόν κατά 50%. Αυτό οδήγησε ξαφνικά σε μια άνοδο της τιμής της θερμικής μεγαβατώρας, όπως μετράμε το φυσικό αέριο από τα 140 στα 200 ευρώ» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης για την ενεργειακή κρίση μιλώντας στην ΕΡΤ.


Πηγή