Γερμανικός Τύπος: Ερντογάν, ο «ειρηνοποιός»; – Το ίδιον συμφέρον της επίσκεψης στη Λβιβ

«Ερντογάν, ο ειρηνοποιός;» είναι ο τίτλος της Süddeutsche Zeitung, με ένα πολύ «ηχηρό» ερωτηματικό. Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει τους συνολικούς χειρισμούς του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τη συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη Λβιβ.

Η εφημερίδα του Μονάχου εκτιμά ότι, ανεξάρτητα από τους χειρισμούς Ερντογάν, Ρωσία και Ουκρανία δεν φαίνονται ακόμη διατεθειμένες να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, επισημαίνει στην επισκόπηση του γερμανικού Τύπου η Deutsche Welle.

«Και τα δύο εμπόλεμα μέρη θεωρούν ότι μπορούν να καθυποτάξουν στρατιωτικά τον αντίπαλο ή τουλάχιστον να κερδίσουν εδάφη στο πεδίο των μαχών. Ιδιαίτερα ο Πούτιν, ο οποίος εξαπέλυσε την επίθεση, θέλει να επιδείξει επιτυχίες, από τη στιγμή που έχει θυσιάσει τόσους πολλούς στρατιώτες και πολεμικό υλικό, ενώ η χώρα του υποφέρει από τις δυτικές κυρώσεις. Αλλά και ο Ζελένσκι θέλει να εκπληρώσει το καθήκον του. Έχει ζητήσει τεράστιες θυσίες από τον λαό του και δύσκολα θα μπορούσε να επιτρέψει εδαφικές παραχωρήσεις στη Ρωσία, χωρίς να διακινδυνεύσει την πολιτική του υπόσταση», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.


πηγή