Γερμανός πρέσβης: Ο πόλεμος έδειξε ότι και στην Ευρώπη η ασφάλεια δεν είναι εγγυημένη

Για τους Γερμανούς είναι ακόμη πιο σημαντικό να συνειδητοποιούν διαρκώς τη δική τους ιστορική ενοχή, καθώς και ότι θέλουν και οφείλουν να αντιμετωπίσουν το παρελθόν τους, τόνισε σε ομιλία του ο Γερμανός πρέσβης Έρνστ Ράιχελ στην τελετή μνήμης που πραγματοποιήθηκε κατά την Ημέρα Εθνικού Πένθους στο Γερμανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο Διονύσου – Ραπεντώσας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος, την Ημέρα Εθνικού Πένθους πραγματοποιήθηκε τελετή μνήμης με κατάθεση στεφάνων στο Γερμανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο Διονύσου-Ραπεντώσας στα βόρεια προάστια των Αθηνών, με σκοπό να μνημονευτούν όλα τα θύματα των πολέμων και των βίαιων καθεστώτων, αλλά και για να εκφραστεί η πάγια επιθυμία για ειρήνη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας.

Στον χαιρετισμό του, ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ τόνισε πως αποδείχθηκε ψευδαίσθηση στις 24 Φεβρουαρίου η πεποίθηση, στον απόηχο της καταστροφής του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, η οποία αφαίρεσε περισσότερες από 50 εκατ. ζωές, πως δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ ξανά πόλεμος στην Ευρώπη, πως η Ευρώπη αποτελούσε ουσιαστικά μία παγκόσμια εξαίρεση, στην οποία επικρατούσε η πεποίθηση ότι θα έμενε αλώβητη από πολέμους και ένοπλες συγκρούσεις.


cnn.gr