Γεροβασίλη: Υποχρεωτική η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για την υπόθεση Σπίρτζη

Στη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της παρακολούθησης του Χρήστου Σπίρτζη επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία.

Σε δήλωσή της στο περιστύλιο της Βουλής, η Όλγα Γεροβασίλη υπενθυμίζει πως μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του τηλεφώνου του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το λογισμικό predator, ο Αλέξης Τσίπρας απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής που ζητούσε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

«Η κυβέρνηση με κυνισμό και τη γνωστή αλαζονεία της απέρριψε το αίτημα, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την απαξίωσή της στους θεσμούς της δημοκρατίας. Η αντιπολίτευση, όλα τα κόμματα, έχουν καταθέσει το αντίστοιχο αίτημα για τη σύγκληση της Επιτροπής με θέμα την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Σπίρτζη. Ο Κανονισμός της Βουλής επιβάλλει τη σύγκλιση της Επιτροπής με τη χρήση του άρθρου που προβλέπει ότι εφόσον τα 2/5 των μελών το ζητήσουν, τότε συγκαλείται υποχρεωτικά», παρατηρεί η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.


Πηγή