Γιατί το τσάι kombucha θεωρείται το «ελιξίριο της αθανασίας»



Το τσάι της Μαντζουρίας, όπως επίσης ονομάζεται, είναι ένας ζυμομύκητας που αναπτύσσεται σε διάλυμα μαύρου ή πράσινου τσαγιού και ζάχαρης με τη βοήθεια μαγιάς. Είναι γνωστό για την περιεκτικότητά του σε προβιοτικά, βακτήρια που ευνοούν την καλή λειτουργία του εντέρου και της πέψης και μειώνουν τη φλεγμονή

Είναι ιδανικό ποτό για την αποτοξίνωση του οργανισμού, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την εξισορρόπηση της λειτουργίας του ήπατος. Περιέχει πλήθος βιταμινών, όπως Β1, Β2, Β6, Β12, αλλά και βιταμίνη C, οι οποίες τονώνουν τον οργανισμό, συμβάλλουν στο μετασχηματισμό των λιπών και των πρωτεϊνών και βοηθούν την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Η kombucha είναι επίσης πλούσια σε οργανικά οξέα, όπως γαλακτικό οξύ, που ρυθμίζει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, οξικό οξύ, που θεωρείται αντισηπτικό και αναστέλλει την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών, γλυκουρονικό οξύ, που έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες και βουτυρικό οξύ, που προστατεύει τα τοιχώματα των εντέρων.

Επιπλέον, η kombucha βοηθά την πέψη και την απώλεια βάρους, ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα, αμβλύνει τα συμπτώματα του εκζέματος και του άσθματος, βελτιώνει την όψη του δέρματος και των μαλλιών και βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας.

govastileto.gr


Πηγή