Γλυφάδα: «Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Δικαιοσύνη είναι χαλαρή» – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης


Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα σοκάρουν, καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό, το ραντεβού της επίθεσης εναντίον της ανήλικης δόθηκε μέσω κλειστής ομάδα στα social media.

Την ώρα του άγριου ξυλοδαρμού, δεκάδες παιδιά καθόντουσαν έξω από επιχείρηση της Γλυφάδας και παρακολουθούν με απάθεια. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποιοι έβγαζαν φωτογραφίες και τραβούσαν βίντεο.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Δικαιοσύνη είναι χαλαρή»

«Μία κουβέντα που είχα με τον πατέρα, με έχει σοκάρει. Μου είπε, ‘εμείς σαν οικογένεια θα ξανασηκωθούμε, μπορείς να μου εγγυηθείς ότι με τη Δικαιοσύνη δε θα ξανασυμβεί αυτό;’. Είπα ‘όχι, δεν μπορώ να στο εγγυηθώ’», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, Μανώλης Γερακιός.

Ο ίδιος, σχετικά με την απόφαση της Δικαιοσύνης να μην τιμωρήσει τις ανήλικες, λέει:

«Για τα παιδιά αυτό προβλέπεται δεν υπάρχει διαδικασία αυτόφωρη. Ως προς τους γονείς, υπάρχουν αρκετά τα οποία είμαι σίγουρος ότι οι συνάδελφοι οι οποίοι ήταν από την πλευρά των γονέων, θα είπαν. Πάντοτε, σε αυτές τις περιπτώσεις, η Δικαιοσύνη είναι χαλαρή. Όχι γιατί οι δικαστές ή οι εισαγγελείς δε θέλουν να εφαρμόσουν τον νόμο, δεν έχουν νόμο να εφαρμόσουν».

Σύμφωνα με τον κ. Γερακιό:

«Δύο είναι τα στοιχεία που ωθούν προς το έγκλημα. Το πρώτο είναι όταν ο δράστης πιστεύει ότι δε θα ταυτοποιηθεί και το δεύτερο ότι δε θα τιμωρηθεί. Εδώ χάσανε το πρώτο, πλην όμως αισθάνονται ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθούν λόγω της ηλικίας».

Όσο για τον άνδρα με το τατουάζ που αναζητείται από τις Αρχές, λέει:

«Για μένα είναι το πιο ουσιαστικό στοιχείο σε αυτήν την υπόθεση. Προσωπικά πιστεύω ότι ενδέχεται να κρύβεται από πίσω μία ολόκληρη σειρά όμοιων περιστατικών με κοινή καθοδήγηση. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. (…) Για μένα είναι βαριές σωματικές βλάβες που θα μπορούσαν να φέρουν να κινδυνεύσει η ζωή. Αυτό που μπορεί να αποδειχθεί είναι ότι οι βλάβες ήταν τόσο σοβαρές και ότι υπήρχε ενδεχόμενος δόλος. Ένα είναι το σίγουρο για εμένα. Όσον αφορά τους ενηλίκους, είναι κακουργηματική πράξη».

«Το τσακίσαν το παιδί στο ξύλο»

Από την πλευρά του και αναφερόμενος στο περιστατικό, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, σημειώνει:

«Ο άνδρας (σ.σ. με το τατουάζ) ενδεχομένως να είχε τον έλεγχο των παιδιών από το κάλεσμα που έγινε από το διαδίκτυο και την εποπτεία του περιστατικού. Η Αστυνομία τον ψάχνει να δούμε ποιος είναι αυτός. Κοιτάνε και από κάμερες από κάποια άλλα μαγαζιά, τον έχει ‘τσιμπήσει’ μια κάμερα, να δούμε μήπως μπορέσουμε να τον ταυτοποιήσουμε. Το έχουμε όλο το περιστατικό καταγεγραμμένο, έχουμε όλα τα παιδιά, το τι κάνανε, ότι ήταν σε στυλ αρένας».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα:

«Ξέρει το ηλεκτρονικό έγκλημα και έχει ταυτοποιήσει ότι η ενοχή είναι πάνω στις δύο κοπέλες και ιδιαίτερα στη μία που είναι και παλαιστής. (…) Αλγεινή εντύπωση έκανε στους αστυνομικούς η συμπεριφορά των γονέων όταν συνελήφθησαν. Όχι μόνο δε ρώτησαν αυτό το κοριτσάκι πώς είναι… ο ιατροδικαστής μέχρι και την φτέρνα της την βρήκε χτυπημένη, το τσακίσαν το παιδί στο ξύλο».



Πηγή