ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 9 Νοεμβρίου για την ενεργειακή ακρίβεια

Πανελλαδική απεργία για το ενεργειακό κόστος και την εκτίναξη των τιμών, θα πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η απόφαση για την πραγματοποίηση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.

«Η Συνομοσπονδία, εκτιμώντας τη δύσκολη κατάσταση, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και η κοινωνία γενικότερα, με τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, δηλώνει ότι οι οριζόντιες παροχές με προεκλογικό άρωμα δεν λύνουν το πρόβλημα. Δυστυχώς, οι έχοντες και κατέχοντες, με πολιτική ανοχή, μετακύλησαν όλες τις επιβαρύνσεις στον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας» επισημαίνει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.


cnn.gr