Η «Ελπίς» έφυγε, νέο «κύμα» έρχεται – Που θα πέσουν χιόνια, πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία

Νέα – μίνι κακοκαιρία θα γίνει αισθητή κυρίως αύριο, Σάββατο

Νέο «κύμα» χιονιά αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες, που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, αλλά και οι έντονες βροχές – καταιγίδες προς τα νότια τμήματα.

Ειδικότερα, η νέα – μίνι κακοκαιρία θα γίνει αισθητή κυρίως αύριο, Σάββατο, ενώ θα παραμείνει μέχρι και την προσεχή Κυριακή, που τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Σημειώνεται ότι η νέα επιδείνωση οφείλεται σε μία κάθοδο πολικών αέριων μαζών από τη βόρεια Ευρώπη, που σε συνδυασμό με θερμότερες και υγρότερες στις θαλάσσιες εκτάσεις, θα σχηματίσουν ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό.

  • Διαβάστε επίσης: Επιμένει η κακοκαιρία – Που θα πέσουν χιόνια

Όσον αφορά στον σημερινό καιρό, ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει ότι θα είναι καλός ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Δεν θα λείψουν, ωστόσο, κάποια σύννεφα, τοπικά αυξημένα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, εξαιρουμένων των Δωδεκανήσων, αλλά και στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ προειδοποίησε τους κατοίκους της δυτικής Μακεδονίας για χιονοπτώσεις από σήμερα το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου τοπικά και πρόσκαιρα, ακόμη και αρκετά πυκνές. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν στους νομούς Φλώρινας, Γρεβενών, Καστοριάς και Κοζάνης.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στην Ήπειρο, αλλά κυρίως από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο.

Η Αττική θα έχει ήλιο… με δόντια και τοπικές συννεφιές, αλλά μέσα στην ημέρα θα επικρατήσει λιακάδα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι καλός από πλευράς φαινομένων, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αναμένεται νέα επιδείνωση από το Σάββατο.

Ειδικότερα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα πυκνές στην ορεινή-ημιορεινή ζώνη της Θεσσαλίας, μέχρι και τη μεριά του Πηλίου, στα ανατολικά ημιορεινά τμήματα της Λάρισας, αλλά και σε Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Βοιωτία και Αττική πάνω από τα 500-600 μέτρα υψόμετρο. Το ίδιο θα ισχύσει και σε περιοχές της κεντρικής/ανατολικής Πελοποννήσου.

Από τη μεριά του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει και εκείνος με τη σειρά του έντονα φαινόμενα αύριο, με τη μεταβολή του καιρού να ξεκινά από σήμερα το βράδυ στα δυτικά και στα βόρεια τμήματα.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι «πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας», αλλά και οι «έντονες βροχές-καταιγίδες προς τα νότια τμήματα».

vradini.gr

Πηγή