Η Gazprom απειλεί για έναν «βαρύ χειμώνα» χωρίς αέριο στην Ευρώπη με ένα δυσοίωνο βίντεο

Με προφανή πρόθεση να στείλει μήνυμα για το κλείσιμο της στρόφιγγας του φυσικού αερίου, η κρατική ρωσική εταιρεία ενέργειας Gazprom δημοσίευσε βίντεο με μουσική υπόκρουση με τίτλο «Ο χειμώνας θα είναι μεγάλος».

Τα μονταρισμένα πλάνα που περιέχει το κλιπ διάρκειας κάτω των δύο λεπτών δείχνουν εργάτες της Gazprom στις εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου, έναν μετρητή να πέφτει στο… μηδέν, τη σημαία της ΕΕ και τον χειμώνα να απλώνεται πάνω από τη Ρωσία και την Ευρώπη.

Το βίντεο έχει μουσική υπόκρουση ένα μελωδικό ρωσικό κομμάτι με τίτλο «Ο χειμώνας θα είναι μακρύς», του σοβιετικού καλλιτέχνη Γιούρι Βίζμπορ που ερμηνεύει η εγγονή του, Βαρβάρα Βίζμπορ. Οι στίχοι κάνουν λόγο για έναν «μακρύ χειμώνα» που έρχεται, και θα φέρει μόνο λυκόφως και χιόνι…

Η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του αγωγού μεταφοράς αερίου Nord Stream από τη Ρωσία στην ευρωπαϊκή αγορά δεν θα καταστεί εφικτή προτού η Siemens Energy επισκευάσει ελαττωματικό εξοπλισμό, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, ο Βιτάλι Μαρκέλοφ, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.


πηγή