Η Περιφέρεια Ηπείρου εξηγεί γιατί δίνει 37.000 ευρώ σε υπάλληλο για να… κλείνει τα παράθυρα


Για την απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου να προσλάβει άτομο για να κλείνει τα παράθυρα, τα φώτα και τα κλιματιστικά, με αμοιβή που ανέρχεται σε 37.000 για 2 έτη μίλησε  σήμερα μεταξύ άλλων ο αρμόδιος περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Εμείς αναθέσαμε στην εταιρεία διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου για 2 χρόνια  να μας βρει ένα άτομο » είπε ο κ. Καχριμάνης για την πρόσληψη του εξωτερικού συνεργάτη και εξήγησε πως  «από τα 37.000 ευρώ, τα 7.000 είναι ΦΠΑ. Οι εταιρείες  είναι είτε της Περιφέρειας είτε ιδιωτικές και δεν απαλλάσσονται (εν ΦΠΑ)» . Από τις 30.000 ευρώ καθαρά είναι 15.000  ευρώ τον χρόνο πρόσθεσε. «To προσωπικό μας που είναι βοηθητικό έχει πάρει σύνταξη. Αυτό το καιρό το πρόγραμμα 55 ετών -67 έτη κόπηκε. Για λόγους ασφαλείας  φέρνουμε ένα άτομο μέσα στο κτίριο από το μεσημέρι που φεύγει όλος ο κόσμος » σημείωσε. Και επεσήμανε πως το άτομο που έχει προσληφθεί για την παραπάνω δουλειά έχει καθήκοντα του θυρωρού, του τηλεφωνητή.

«Αυτός είναι ο άνθρωπος κοιτάει την πλήρη ασφάλεια του κτιρίου. Είναι ένα άτομο πολλαπλών υποθέσεων που κινείται μέσα στην Περιφέρεια. Είχαμε τέτοιους υπαλλήλους, πήραν σύνταξη και αναγκαστικά τίποτα δεν μπορούμε να αφήσουμε στην τύχη»  υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

«Εμείς απασχολούμε πολύ λίγο κόσμο και παρακαλέσαμε το πρόγραμμα 55 ετών -67 ετών να συνεχιστεί και να είναι για 3 χρόνια. Άτομα που βρίσκονται σε αυτό το ηλικιακό όριο δεν προσλαμβάνονται για δουλειά. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε απάντηση από το υπουργείο  αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε και τα πράγματα στην τύχη τους» τόνισε.

Στα σχόλια υπαλλήλων της Περιφέρειας που του αναφέρθηκαν, «γιατί δεν δίνονται αυτά τα χρήματα για κάτι άλλο, πιο ωφέλιμο», απάντησε ότι, αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι, « εμείς πληρώνουμε πάνω από 50.000 ευρώ τη διετία για να καθαρίζουμε τις μπογιές από το κτήριο που μας το γεμίζουν συνέχεια γιατί μας το έχουν σημείο αναφοράς  όλες οι πορείες των αναρχικών .. όλοι έρχονται σε εμάς. Ποιος θα αφήσει ένα κτίριο στην τύχη του  το βράδυ;».



enikonomia.gr