Kεραμέως: Η σχολική χρονιά δεν χάνεται, ούτε η ακαδημαϊκή
«Είναι ένα τεράστιο εγχείρημα, έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα που δεν είχε γίνει ποτέ στη χώρα μας» τόνισε η κα. Κεραμέως, εξηγώντας τους δύο άξονες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: την σύγχρονη εκπαίδευση και την ασύγχρονη.
Στην πρώτη περίπτωση ο καθηγητής ή ο δάσκαλος μπαίνει στην ψηφιακή τάξη και κάνει το μάθημα, το οποίο παρακολουθούν οι μαθητές, έχοντας τη δυνατότητα να παρέμβουν ανά πάσα στιγμή. «Είναι ελάχιστες οι οικογένειες που δεν έχουν σύνδεση στο internet για να μπορούν να μπουν τα παιδιά. Ωστόσο, μεριμνήσαμε για να μπορεί κανείς να μπαίνει και μέσω τηλεφώνου, με αστική χρέωση» πρόσθεσε η Νίκη Κεραμέως.
Παράλληλα, για την ασύγχρονη εκπαίδευση η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι υπάρχει πλούσιο υλικό, το οποίο είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή προς τους μαθητές.
Επίσης, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στα ενδεχόμενα που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας για να μην χαθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, αν τα σχολεία λειτουργήσουν στα τέλη Απριλίου.
«Αυτό που εξετάζουμε είναι η παράταση του σχολικού έτους και η μείωση της διδακτέας ύλης. Ως έσχατη λύση θα γίνει μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων» συμπλήρωσε η κ. Κεραμέως.
Τέλος, για τις φοιτητικές εστίες που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι έχει δοθεί η δυνατότητα για τους φοιτητές να παραμείνουν στα τουριστικά καταλύματα της κάθε περιοχής που θα παραμείνουν ανοιχτά.