Κικίλιας: Η Αθήνα έκανε δυναμικό come back στον τουρισμό – Πάνω από 18,2 δισ. τα έσοδα φέτος

«Με σκληρή δουλειά και μέσα σε μια πολύ δύσκολη χρονιά με πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, ενεργειακή κρίση και πληθωρισμό η Αθήνα έκανε δυναμικό come back στον τουρισμό», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας,  σημειώνοντας πως τα έσοδα θα είναι πάνω από τα 18,2 δισ. του 2019.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κικίλιας είπε πως συνομίλησε με επιχειρηματίες και εργαζόμενους της εστίασης στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την μεγάλη αύξηση του τζίρου από το ισχυρό τουριστικό ρεύμα και παράλληλα εξέπεμψαν μήνυμα αισιοδοξίας πως η σεζόν θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2022.

«Βρισκόμαστε στην καρδιά της εμπορικής ζωής της Αθήνας και τα έσοδα από τον τουρισμό στηρίζουν τους εργαζομένους στον τουρισμό, την ελληνική επιχείρηση, από το καφέ, το εστιατόριο, το μίνι μάρκετ, μέχρι και το φούρνο» σημείωσε ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζοντας ότι «επεκτείναμε την τουριστική σεζόν καθώς ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ και εργαζόμαστε ώστε να τελειώσει με τα τέλη του έτους».


Πηγή