Κικίλιας: Η Ελλάδα είναι state of mind – Πάνω από 3 εκ. Βρετανοί στη χώρα το 2022

Συνέντευξη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή Breakfast show με την Kay Burley, του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου SKY News παραχώρησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης World Travel Market η οποία άνοιξε τις πύλες της στο Λονδίνο τη Δευτέρα.

Ο υπουργός Τουρισμού μίλησε για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την καμπάνια που έχει οργανώσει η Ελλάδα για το 2023 με θέμα ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, φιλικό στο περιβάλλον και με χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία ‘eco islands’, δηλ. νησιά με ενεργειακή αυτονομία από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κάνοντας ειδική μνεία στη Σύμη, την Χάλκη και την Αστυπάλαια που εντάχθηκαν πέρσι στην πρωτοβουλία αυτή και στην προσπάθεια να επεκταθεί το πρόγραμμα και σε ξενοδοχεία, συγκροτήματα, καθαρές παραλίες και καθαρές πόλεις.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε επίσης στα 3 εκατομμύρια Βρετανών που επισκέφτηκαν εφέτος την Ελλάδα, την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των δύο λαών, την αγάπη που δείχνουν οι Βρετανοί τουρίστες τόσο για τα ελληνικά νησιά όσο και για την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και για την ελληνική γαστρονομία.


Πηγή